Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babát tervezünk a párommal de...

Cintikebabby kérdése:

Babát tervezünk a párommal de van egy macskánk is veszélyes lenne szerintetek együtt a kettő?

Figyelt kérdés
Van jelenleg egy 2 éves ivartalanitott kandurkánk egy hosszabb szőrü fajta és én olyan fél éve allergiás lettem rá sok takarítás orcsepp minden nap egyrészt attól tartok hogy ha a pici megszületik örökli e az allergiát mert az nagyon veszélyes lenne van valakinek ezzel tapasztalata? Mert én megoldom a magam allergiáját de nem szeretném ha neki gondot okozna a cica szőr sajnos 100%- ba elkerülhetetlen hogy a babaágyba ne jusson! Cicás babás tapasztalattal rendelkezők írjanak ha kérhetem nagyon sajnálnám ha a cicátol meg kellene válni nem tudom kockáztassak e köszönöm

2015. nov. 17. 23:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem is van cicám már több mint 6 éve, és most 4 hónapos a kislányom.. semmi allergiás tünetet nem tapasztaltunk nála, pedig nálunk benn van a macska velünk egy szobában, csak éjjelre zárjuk ki. Soha semmi gondunk nem volt abból, hogy baba érkezett a családba, az első 2 hónapban nem engedtük be a macskát a szobába, aztán szép fokozatosan bejöhetett újra, és most már néha együtt bandázik a gyerekkel, persze sosem hagyom őket felügyelet nélkül.. babócának semmi baja nincs, erős kis vasgyúró :) Annyi hogy én sem estem át toxoplazmózison, ezért a terhességem alatt apuka takarította az almot, illetve 2 havonta tesztelték a toxoplazmózist. Igen, tényleg elkerülhetetlen, hogy a macskaszőr a lakás minden pontán megjelenjen, de a babádnak nem lesz tőle baja, inkább csak erősebb lesz immunrendszere! Egyértelműen gyakrabban kell takarítani, főleg a babaágyat és mindent ami a babával kapcsolatos, de szerintem megéri, mert a cica is ugyanúgy a családom tagja. Még annyi, hogy ha a macskát ölbe veszem akkor a macskaszőrös ruhával már nem nyúlok a babához.. mindezt írom úgy, hogy mind a gyermekorvos, mind a védőnő (anyukám) volt nálunk, látta a macskát is és megjegyezte, hogy semmi baja nem lesz tőle a gyereknek, sőt ha nagyobb lesz akkor megtanulja a felelősségteljes állattartást. Tehát ha a saját allergiádat megoldod, akkor csak arra kell majd figyelni, hogy a gyerek nem mutat-e allergiás tüneteket.
2015. nov. 18. 08:10
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

A babától nyugodtan maradhat a macska. 4 hónapos lányom van, volt cicánk, mikor terhes lettem, eszembe se jutott kidobni. Azután sem, hogy megtudtam, hogy annak ellenére, hogy mindig is volt macskám, nem estem át toxoplazmózison. Az orvosom azt mondta, hogy ha eddig nem kaptam el ennek ellenére, valószínűleg nem is vagyok fogékony rá, nyugodtan maradhat a cica, csak ne takarítsam az almot, merthogy a macska széklete terjeszti, nem maga az állat. Nem is lett semmi bajom. Hústól, mosatlan zöldségtől sokkal valószínűbb, hogy elkapod.

Nálunk is az van, hogy a gyerekszobába nem mehet a macska, de semmi gond nincs vele, baromira nem érdekli a baba, inkább csak nekünk produkálja magát, hogy vele is foglalkozzunk :D

2015. nov. 18. 10:01
 13/17 A kérdező kommentje:
Arra irtam hogy ha mennie kell mrgy ha a pici allergias lesz ra... Uristen miert kell kiforgatni amit irok???? Az lenne szbutolso ogy tőle megváljak.... Ne legyetek már ilyen rosdzindulatuak meg hogy nekem nem való macska mert ezt irtam? A testvérem is allergias volt mindenre macskára is pici ként sőt aszmás rohamai voltak miatta... Es anyumék a cicát kintre szoktatták a kertbe nem jöhetett be mert majdnem megfulladt a tesóm... Na ennyi nem kell kötekedni nem véletlen irtam amit irtam köszönöm....
2015. nov. 18. 10:58
 14/17 A kérdező kommentje:
Akik rendesek válaszoltak a kérdésemre szoknak köszönöm a segitséget!
2015. nov. 18. 11:00
 15/17 A kérdező kommentje:
Kedves 10/14-es szerintem nem hangzott el ilyen se a számbol hogy előre KIDOBOM a macskám.... Istenem komolyan mondom... Lecsipkeditek azokat a szavakat amibe bele lehet kötni de hogy azt irtam mindenképpen azt a megoldást keresem hogy mindkettő maradhasson azt észre se veszitek....
2015. nov. 18. 11:06
 16/17 anonim ***** válasza:

A kisfiam 7 hetes.4 kutyánk van ebből a francia bulli és a toy csivi idebent.A dog és a boxer odakint.A bentiek nem jöhetnek a gyerekszobába és most még a nappaliba sem de már bemutatkoztak egymásnak:)

A kintiekkel is jó a viszony,már őrzik a babakocsiban bár én sem hagyom ott egy pillanatra sem velük egyedül.Szerintem bármilyen állatod van,ha sűrűn mosol kezet,nem babázol macskás-kutyás ruhában stb akkor csak hasznára válik a picinek.

2015. dec. 7. 13:09
 17/17 anonim ***** válasza:
Könnyű félreérteni itt bármit... főleg hogy jó pár embernek egy macska kb egyenrangú egy gyerekkel. Én is úgy vagyok, hogy egyiktől sem válnék meg semmi áron, megoldás mindenre van. Nekünk mindig voltak macskáink, több is, gyerekek mellett, mikor én gyerek voltam akkor is macskákkal nőttem fel, az anyám nekem is allergiás volt, ami megszűnt, elvileg a szervezete hozzászokott vagy mi, nem tudom pontosan, de ilyesmi volt, már semmi baja. A macskáink nekünk még csak oltva sem voltak sose, még se volt ebből baj, nagyon ritka az ilyesmi. A gyereknek meg csak jó ha állattal nő fel. Az allergiára is kevesebb esélye lesz így.
2015. dec. 7. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!