Diplomás anyukák! Hány évesen sikerült összeegyeztetni az első babát a karrierrel?
8-as vagyok: azt elfelejtettem írni, hogy azért 1-2 évet semmiképp sem árt gyerek előtt a szakmádban dolgozni. Nekem hasznos volt hogy megismertem milyen tudásra van szükség és ott jöttem rá h nem sok gyakorlati dolgot tanultunk az egyetemen... Szóval ennek tudatában, hogy mire lesz szükségem a jövőben mentem el babázni és aszerint tanultam. Így ha visszamegyek sokkal jobbak ezekkel a képesítésekkel az előrelépési lehetőségeim.
Egyetemista koromban szerintem nem voltam azzal ennyire tisztában mire van szükségem még, hogy elérjem azt amit akartam. Jó volt egy kis tapasztalat meg rálátás.
Pár év nem árt azért a diploma után, legyen egy kis tapasztalat, ami szerepel majd az életrajzon, amikor kelleni fog.
Én diploma után, pár év munka után 25 évesen szültem az elsőt (nagyon optimális kor volt nekem), és később 34 évesen a másodikat. Karrier nem lett, több ok miatt, lényeg, a gyermekeim az elsők. Fiatalon sokkal lazább anyuka voltam, és sokkal könnyebben ment fizikailag minden. 34 évesen a második babánál pedig érettebb voltam, okosabb, de fizikailag sokkal nehezebb volt, és sokkal többet aggódtam mindenen,már a terhességtől kezdődően. Tudom, manapság eléggé kitolódik a gyermekvállalás ideje, de huszonévesen szerintem sokkal egészségesebbek vagyunk, biztonságosabb, és könnyebb a gyermekvállalás, de csak akkor, ha stabil otthon és stabil partner van persze hozzá, akire lehet számítani később is.
24 evesen vegeztem az egyetemmel, kozben mar dolgoztam, 25 evesen mar vallalhattunk volna gyermeket, de nem ereztem kesznek ra magam, es a munkam sem szerettem. Palyat valtottam, kozben osszehazasodtunk 26 eves koromban, akkor hirtelen bekattant valami, nagyon akartunk onnantol mindketten babat, de meg elotte szereztem munkatapasztalatot, es vegul 27 eves voltam, mikor belevagtunk, es 28, mire megszuletett. Most van egy munkam, ahova visszavartak, es amit nagyon szeretek. Az is szempont volt palyavaltas elott, hogy nagyon rugalmas pegyen a munka, osszeegyeztetheto legyen az anyasaggal.
Szerintem mindennek megvan az elonye es a hatranya. Egyetem mellett kaphatsz diplomas gyedet, sokkal rugalmasabb, ha olyan a szak, mint dolgozni egy kusgyerek mellett, de a vizsgaidoszakok huzosak, meg ugy altalaban tanulni mellette, egyik baratnom igy vegezte a doktorijat, mellette nagyon sok segitseget kapott ehhez a csaladjatol. Az is kerdes, hany gyermeket szeretnetek a paroddal, illetve o mit szol hozza, mikor szeretne, mert aki tobbet akar, abba azert idoben erdemes belevagni. Idovel a teherbeeses eselye is csokken, nemreg olvastam egy errol szolo statisztikat, 20-25 eves kor kozott egeszseges fiataloknal egy normal ciklusban 50% az esely a babara, 25-30 kozott 40, 30-35 kozott mar csak 30. Ez is lehet egy szempont. Illetve hogyha minel hamarabb anya leszel, az eleted annal nagyobb reszet toltheted egyutt a gyereke(i)ddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!