Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elveszik a kislányomat, ha...

Elveszik a kislányomat, ha nem lesz munkám?

Figyelt kérdés
Eddig egyedül neveltem, volt 8 évig állandó munkahelyem, de buta voltam, egy "jobb" reményében otthagytam és most csak bukdácsolok..... Most is próbaidőn vagyok, de nagyon úgy néz ki, hogy ez most nem j9ött össze nekem...... De nem akarom elveszíteni a kislányomat, akit imádok és mindennél jobbn szeretek.... Még egy hónapra való dolgokat ki tudok fizetni, de utána???? Hitelem is van.....
2015. okt. 28. 10:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

A futamidőhosszabbítással óvatosan és körültekintően.

A tartozásod nem fog csökkenni, tőle, a HAVI törlesztőd fog csökkenni.

Nem tudom, hogy milyen kamatozású, milyen futamidejű hitel. De ha változó kamatozású és mondjuk 10 év a futamidő, amit megtoltok 20-ra, akkor reálisan számolni lehet azzal, hogy a most 4-5%-os hitel idővel felugrik akár 20%-ra is. Ugyanis a jegybanki alapkamat most történelmi mélyponton van, ennél cssk magasabb lesz.

Tehát benne van a pakliban, hogy most tartozol mondjuk 5 millióval, ami a csúsztatás miatt a végén a kamatok miatt akár 10 millió is lehet. Ezért fontos, hogy mennyi a jelenlegi futamidő és mennyire tolnák ki. A jövőbeni kamatváltozásokat a bank se tudja, de ő mindenképpen jól jár, mert a változó kamatlábra (ami összefügg a jegybanki alapkamattal) fix kamatfelárat tesznek. Nekik mindeképp meglesz a bevétel, míg neked később duplájára is emelkedhet a törlesztőd.

Több értelme lenne átmeneti fizetési szüneteltetést kérni, mert az kevesebb és tervezhetőbb költséggel jár (pár ezer ft maximum). Szerintem 3-4 hónapot enged is a legtöbb bank, addig anyagilag összeszeded magad és kevesebbet kockáztatsz.

2015. okt. 28. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!