Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hova fordulhat az ember, ha a...

Hova fordulhat az ember, ha a volt párja nem fizet gyerektartást, mi az első lépés ilyenkor?

Figyelt kérdés
2015. okt. 22. 09:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Jobb ha le van papírozva.
2015. okt. 22. 12:11
 12/17 anonim ***** válasza:

Második vagyok:én is hittem először a volt pasimnak h majd támogatja agyereket aztán minden fontosabb volt neki...bíróságon van un nílt nap,mikor bemehetsz,elmondod h ez a gondod,ők pedig segitenek megirni ehhez egy beadványt,amiben minden benne van.

(összeg:nálunk a fizu 20%-a van megállapitva de min. x összeg is bele van irva-merthogy ilyenkor minimálbérre bejelenttetik inkább magukat)

Ha nem akarja látni a gyerekeket,meg lehet irni ugy is abeadványt,de nálunk biztositva van a láthatás,felügyeleti jog pedig az enyém.

2015. okt. 22. 12:18
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Bíróságra egy beadvány, amiben kéred a gyermekelhelyezest és tartási megállapítását. Megcsinalhatod te magad is -minden szereplő minden személyes adata Legyen benne, ha kézzel írod végig, nem kell tanú, ha géppel, 2 tanu- vagy megbízol egy ügyvédet.
2015. okt. 22. 12:36
 14/17 anonim ***** válasza:
Második vagyok:onnan gondoltam h nem volt még itélet,mert ha lett volna akkor a kérdező tudná h hova forduljon,meg akkor apa se tehetné meg h nem fizet mert behajtanák rajta.de köszönöm a lepontozást.
2015. okt. 22. 13:53
 15/17 A kérdező kommentje:
Oké. Tehát bemegyek a bíróságra, és ott tudom ezt intézni. Hogy melyik kerületben az mindegy, vagy oda kell menni ahova az ember be van jelentve? Vagy oda ahol ténylegesen lakik?
2015. okt. 22. 13:54
 16/17 anonim ***** válasza:
A gyermek állandó lakhelye szerinti az illetékes általában, de ha mégsem, akkor sincs gond, mert hivatalból athelyezik
2015. okt. 22. 13:58
 17/17 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm. És ez általában mennyi időt vesz igénybe? Mármint úgy az elejétől a végéig. Kb mikor lát ebből az ember ténylegesen pénzt?
2015. okt. 22. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!