Apánál vagy anyánál?

Ne haragudj, de nem értem a helyzetet.
Konkrétan amit nem értek, az az 1-1,5 év.
Nekem ez nem világos, miért?
Keresel munkát, megkapod az első fizetésed, elmentek albérletbe, vagy a szüleidhez, rokonokhoz, akármi.
Nincs az a helyzet, ami miatt én lemondanék a gyerekemről!
Nem gyerekmegőrző, ő az apja! Egy év, másfél év hosszú idő!
Gondolod, hogy egy év múlva meg simán odaadja neked?
A törvény előtt kb. lenullázod magad abban a pillanatban, amikor is otthagyod az apjánál!

Ha az apjánál hagyod,biztos lehetsz benne,hogy nem fogod könnyen visszakapni!
Másrészt fel nem tudom fogni,hogy egy anya képes lenne lenondani a gyerekéről....
Nem gyed-et kapsz? Előtte (gyerek előtt) nem dolgoztál?
1.Menj keress munkát és bölcsit!
2.Ha tudsz menjetek a szüleidhez míg helyrerázódsz!
3. Családi+gyerektartás+fizud+adókedvezmény 100 ezer min.

Nincsenek nagyszülők, rokonok, akik tudnának segiteni? Esetleg valaki, aki vigyázna a gyerekre, ha dolgoznod kell? Az nem megoldás, esetleg, ha elköltöznétek, mondjuk olyan helyre, ahol több lehetőséged lenne, és bölcsibe is járhatna? (albérlet szempontjából mindegy)
Nem lenne az az Isten, aki miatt én lemondanék a gyerekemről...
Meg mondjuk apának is illene segitenie, ha olyan jó az anyagi helyzete.

Szerintem te nem akarod ezt a gyereket, csak kifogásokat keresel. Ha most az apának adod, akkor ott is marad, arra készülj, hogy nem nagyon kapod vissza, ha apánál nagyon jó helyen van.
Én nem adnám oda. Esetleg a szüleidhez költözhetnél. Keress munkát, kapsz adókedvezményt, gyerektartást. Más nők is nevelnek egyedül gyereket, akár kettőt is. Olcsó albérletet keress, kettőtöknek nem kell olyan nagy lakás. Olyan nincs, hogy egy önkormányzati bölcsi csak 2 éves kortól veszi be a gyereket. Jogszabályban van, hogy 6 hónapos kortól be lehet adni önkormányzati bölcsibe a gyereket.

Nem ismerem a részleteket, de a kérdést kiírtad, így vállaltad azt, hogy csupán a kérdés alapján kapsz esetleg nem-tetsző válaszokat is.
Szóval - hangsúlyozom, hogy csak a kérdés alapján válaszolok - én azt gondolom, hogy ha egyáltalán felmerült a kérdés benned, hogy esetleg az apánál hagyod, akkor igen, tegyél meg érte mindent, hogy az apa kapja meg őt.
A gyerekemért ha kell, kiállok a sarokra. Egy hetes volt a fiam, amikor az apja elköltözött, minimális pénzem volt, de fel sem merült más opció, hogy is merülhetett volna??? Megoldottam, azóta eltelt pár év, minden oké. A gyerekem a részem, nem egy holmi, amit ide-oda helyezgetek a körülményeim szerint.
Ha később kerülsz szar helyzetbe akkor mi lesz? Leadod addig valahova?
A gyerek nem egy egy-két éves döntés, sosem tudhatod mi vár rád. Akkor vállalunk gyereket, amikor készen vagyunk arra is, hogy bármikor, bármilyen körülmények között vállaljuk őt, akár egyedül is.
Amúgy ha az apa meghal, akkor mi van?? Állami gondozás?
És bocs, ha tök más a helyzet, akkor nyilván a válaszom is változhat, de a kérdés tükrében ez a válaszom.

2-es vagyok!
100 ezer a min. ettől csak többet kaphatsz! Van valami szakmád? Hány éves vagy? A kicsi mennyi idős (egy évesnek gondolom)? Szüleid?
De ugye azzal tisztában vagy,ha az apjához kerül a gyerek se csp, se adókedvezmény, sőt a tartásdíjat neked kell fizetned?!?
Bölcsibe már egész pici korától be lehet íratni!!!
Mindent meg lehet oldani!!!

Pontosan ahogy az utolso válaszolo írta ,ha nem nálad lesz a gyerek elhelyezve akkor bizony secsp,se gyed,se gyes,se adokedvezmény sőt te fizeted a tartás dijat ,és a gyrereket ha egyszer a biroság apánæl helyezi el akkor jó sokáig nem is kapod vissza ,mert hogy gyermek elhelyezési per után .
Ha magyar országon laksz akkor legkorában 6 hónapos lehet beadni gyereket állami bölcsibe .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!