Gyermekről le lehet mondani?
Figyelt kérdés
Van olyan, hogy a szülők közös megegyezés alapján lemondanak a gyerek neveléséről?2015. okt. 16. 20:56
1/9 anonim válasza:
Van olyan, a gyermekvédelemnél kell jelezni, így nevelőotthonba kerül a kicsi, onnan pedig szerencsés esetben nevelőszülőkhöz, vagy örökbefogadó szülőkhöz.
2/9 anonim válasza:
nem lehet lemondani gyerekről. csak és kizárólag örökbe lehet adni. ha egyikfél nem akarja, akkor pedig csak a másik szülő feleségének/férjének lehet örökbeadni, az nem elég ha mondjuk élettársak (na meg ugye az új házastársnak is bele kell egyeznie, hisz lemondani nem lehet gyerekről, 18 éves koráig kötelezettségei lesznek)
3/9 anonim válasza:
Nem tudom mi és miért történt, de a legjobb lenne akkor ha engednétek örökbe adni, ne nevelőotthonba kerüljön, ha ti nem tudtok neki családot biztosítani, akkor legalább hagyjátok hogy más családban,ahol nagyon várják, boldog legyen.
4/9 A kérdező kommentje:
Házastársakról van szó, és a középső gyermekről, aki kezelhetetlen mindenféle pszichológusi, pszichiátriai és egyéb kivizsgálások, tanácsadások ellenére is. Papíron nincs semmi fogyatékossága.
2015. okt. 16. 21:21
5/9 anonim válasza:
és te vagy a gyerek (és remélem nem a szülő), aki fél, hogy anyáék lepasszolják?
6/9 anonim válasza:
Akkor lehet inkább a szülőknek van fogyatékossága....
Ha ennyire kezelhetetlen minek vállaltak be még egyet utána ?
Aztán most csodálkoznak h nem jut rá energia és inkább otthonba adják?
Remélem a gyámügy figyelemmel fogja kísérni őket a másik két gyerekkel, mert elég érdekes hozzáállás így a gyerekek közt szelektálni, ezek jók, maradhatnak, ez kicsit hiperaktívabb, ez már nem kell....
7/9 anonim válasza:
Édes jó Istenem, milyen szülő az, aki le akar mondani az egyik gyerekeről????? Ha középső, akkor van egy nagyobb és egy kisebb is. Nekik mit akartok mondani? A Pisti kezelhetetlen, így lemondtunk rola? Ha ők is rosszak lesznek, majd ők is mehetnek?
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek. A kérdés elméleti volt, egy írásomhoz kell, de nem akartam előre közölni, mert akkor nem kaptam volna ilyen válaszokat, amire szintén szükségem van a reakciók miatt. Elnézést, ha valakit felkavartam. :)
2015. okt. 17. 11:14
9/9 anonim válasza:
le lehet, de akkor esélyes hogy viszik a többit is, vagy legalábbis védelembe veszik mindet, és a családvédelmisek felől fokozottan ellenőrzik majd őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!