Ti élnétek 1 éven aluli gyerekkel hosszú távon olyan helyen, ahol viperafészek van (külföld)?
50 méteren belül fel-felbukkannak keresztes viperák.
A szomszéd kapujában találtunk egyet ma délelőtt.
Féltem a gyereket, még ugyan nem tud járni, de később hogy engedem így ki az udvarra játszani, ha potenciális mérges kígyó veszély van?
Hát kb. sehogy nem védekeznek, ha meglátnak egyet, agyonütik kővel, vagy valami más kemény tárggyal.
De egy kisgyermek nem tudja ezt megtenni ugyebár, aggódom nagyon.
Nem. Bár nem értem h ez kiköltözés előtt miért nem jutott eszedbe. Én biztos nem vállaltam volna oda gyereket, bárhol is legyen. Mert ha még van is biztos védekezési módszer de én folyamatosan rettegek az a gyerekre is rossz hatással van.
Helyieknek más, ők megtanultak vele élni, gondolom 100 kilométerről ellenszélben felismerik, ebben nőttek fel, hozzászoktak. De kérdés hogy te tudsz-e nyugodt maradni hosszútávon ebben a környezetben?
A férjem idevalósi, őt nem zavarja. Meg az ittenieket se, itt a vipera olyan, mint máshol a kutya, macska.
De igen, én félek, mivel nálunk nem volt ilyen, a kertbe nyugodtan ki lehetett ülni egy plédre olvasgatni, napozni, stb.
Ezt én akkor tudtam meg, amikor ideköltöztem. Mivel a költözésem előtt én egyszer jártam itt (több száz km a távolság), akkor tél volt, túl sok kígyót akkor nem láttam, említve nem volt.
Amikor kiköltöztem, már össze voltunk házasodva és útban volt a baba.
Elhiheted, hogy nem tudtam a dologról, mert alapesetben úgy gondolom, hogy senkinek nem jutna eszébe megkérdezni élete párjától, hogy ,,te, amúgy egész véletlenül nincsenek arrafelé mérges kígyók???"... Elég abszurd lett volna.
Nem tudom nem értek hozza, de nem lehet ellene valahogy védekezni? Mondjuk csapdával, vagy valamilyen szerrel esetleg ami távoltartja oket?
Ha nincs más megoldás, és nem tudtok máshova elköltözni, akkor legalább valahogy biztonságossá kell tenni a környezetet, ahol a baba maszkal. Gondolom ott is felnőnek valahogy a gyerekek viperamaras nélkül. Mindenhol vannak veszélyek, persze Európába nagyvárosaiban kevesebb, de mondjuk egy darázscsípés is veszélyes lehet egy kisgyereknek. Megkérdezhetem hogy melyik ország ez?
Székelyföld.
Itt amikor előadtam az aggodalmaimat, kb. kiröhögtek.
Védekezni sehogy nem védekeznek. Amikor kérdeztem, hogy mi lesz, ha megmarja a gyereket, az volt a válasz, hogy nem fogja megmarni. Ha mégis, majd bevisszük a kórházba. Na köszi. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!