Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha lejárt a tápszer, de...

Ha lejárt a tápszer, de bontatlan meddig adható a babának?

Figyelt kérdés
most 2015. 10. havi dátum van rajta. a nővérem adta mert nekik megmaradt. 14hónapos a fiam.
2015. okt. 15. 12:56
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez a tápszer még nem járt le. Egész pontosan 2015.10.31-ig jó, tehát semmi rosszat nem tett a nővéred. 14 hónaposnak meg nem lesz semmi baja. Ha az utolsó zacsit okt. 29-én nyitod fel, még nyugodtan odaadhatod neki, semmi baja nem lesz. Ha 2015. augusztus lenne a dobozra írva, akkor nem adnám oda már, de ez a tápszer még simán jó.
2015. okt. 15. 14:45
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

A tartós élelmiszereknél a szavatossági időt úgy állapítják meg, h bőven utána is jó még a termék, tehát inkább rövidebb szav.időt írnak rá, h a lejáratkor még biztosan jó legyen.

A lejárati idő nem azt jelenti, h utána már az a termék nem jó, hanem h a gyártó addig tudja garantálni, h a termék eláll.

Kérdező! Gondolj bele, a tápszer egy száraz, por állagú dolog, ami ha nem kap levegőt, nedvességet, nem romlik meg.

Pl a són és a kristálycukron is van szav. idő, mert ez előírás, de esetükben a megromlás annyit jelent, h pl. a cukor összecsomósodik. De attól még beleteheted a kávédba, nem leszel tőle beteg.

Add oda nyugodtan a babának, hó végéig amúgy is jó.

2015. okt. 15. 15:10
 23/24 anonim ***** válasza:
A mi gyerekorvosunk is azt mondta,hogy nyugodtan oda adhatom,ha mondjuk a lejárati idő előtt nem sokkal bontottam fel,de utána kb. 1-2 héttel fogy csak el.Én se paráznék ezen.
2015. okt. 15. 15:50
 24/24 anonim ***** válasza:
Nyugodtan kérdezd meg a védőnőt, ő már látott egy s mást.
2015. okt. 16. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!