Általában rendelt kaját eszünk, ez nagy baj?
Akárhányszor becsöngetnek hozzánk, ő is nyitja az ajtót.
Szerintem csak kíváncsi, öreg és unatkozik. És persze, mindig a gyereken keresztül beszólogat, hogy "megint jött az ennivaló postán?" stb.
Sokszor én is rendelek, mert mondjuk egy adag bolognai levessel 1400 ft. De az akkora adag, hogy nekem meg a két gyereknek elég ebédre. Egy hónapban 4-5-ször rendelek.
Szomszéd néni meg irigykedik, hogy ő mindig cipel, főz, mosogathat.....
Mi is rendelt kaját eszünk a férjemmel ebédre, és hát lényegében a gyerek is azt kap az oviban ugye.
Vacsorára ritkán főzök, én ezért kapom az ívet. Pl szoktam csinálni melegszendvics-krémet, friss zöldségből, de hát az gyorskaja, nem rendes. Vagy sima szendvicskrémt, mondjum májkrémet. De az nem jó a gyereknek, mert rendes, meleg vacsora KELL neki.
én az ilyet már nem veszem magamra. Ha viszont a gyereknek mondják (anyósom csinálta egy ideig) azt határozottan leállítom. Ha baja van velem, mondja nekem, de ne a gyereknek.
Szerintem ne ítéld el ezért a nénit, hiszen érthető a viselkedése, az ő idejében sorba álltak a kenyérért, lisztért, húst pedig csak ünnepnapokon láttak.
Sokszor elfelejtjük, milyen jó dolgunk is van nekünk, főleg azoknak, akiknek van pénze rendelni az ételt.
Mert sajnos manapság is többen vannak azok, akik örülnek, ha egy paprikás krumplit össze tudnak ütni a kevés fizetésükből.
Szóval nem baj, ha rendelsz, ez a te egyéni dolgod, örülj, hogy van miből, és légy elnézőbb az idősebbekkel, akik tudják, milyen nélkülözni. Valamilyen szinten bizonyára irigykednek is, hiszen egy kisnyugdíjas nem engedheti meg magának ezt a luxust (bár mondjuk nálunk a nyugdíjasok kérhetnek az iskolai konyháról házhoz szállítást, de az is havi 10 ezer körül van)
Szerintem semmi gond vele. Én se szeretek főzni, csak kötelességből teszem, ugyanolyan nekem mint a felmosás vagy a vasalás.
Viszont most 2.5 éves a lányom, egyszerűbb dolgokba be szoktam vonni, és akkor jókis program, ha rossz idő van és be vagyunk zárva. Pl. nemrég mákos gubát csináltunk meg egyszerű bögrés sütit.
Szóval nem a néninek való megfelelés miatt, hanem hasznos tevékenységként érdemes néhány egyszerűbb kaját csinálni velük, lássák hogy készül egy étel. Végülis mindegy, hogy papírokat ragasztgattok, vagy a sütire díszítést csináltok:) Ez is kézműves foglalkozás elfoglalt anyukáknak.
A mi szomszéd nénink is ilyen, mindig mondta, hogy milyen jó dolgom van, jön a dobozban a kaja, ő bezzeg egész nap főz...
Megjegyezném anyósom is hasonlóakat mond, hogy 6-kor kel, első gondolat az ebéd, megy a piacra, vásárol, csirkét bont, tésztát szaggat, én bezzeg csak hívom a futárt...
A terhességem felétől főzök én, a szomszéd néni láthatta, hogy nagy hassal mentem reggel kosárral a piacra, klopfoltam, én is terjesztettem a sült hús szagot a lépcsőházban... meg is dicsért, hogy megjött az eszem :D
De ha vissza kell mennem dolgozni, akkor eszem ágában se lesz minden nap főzni.
Kaptam javaslatokat is, hogy lehet menni munka előtt is piacra - hogyne, majd 4-5-kor felkelek, aztán vagy teszek haza egy kört, vagy a munkahelyi hűtőbe pakolok egy bontott csirkét? :D
Meg mondjuk az ember hazaér 5-6 körül vagy később, férj a fotelben, én meg főzzek, takarítsak. Könnyű annak mondani, aki nem dolgozik - vagy 4 órában dolgozik kötetlenben, mint anyós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!