Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Általában rendelt kaját...

Általában rendelt kaját eszünk, ez nagy baj?

Figyelt kérdés
Sok kritikát kaptam mostanában, persze, igyekszem a helyén kezelni. Hétköznap rendelt kaját eszünk, csak hétvégén főzök. Ti szoktatok rendelni? Havi 2-3x van pizza, a többi főtt étel, nem gyorskaja, de ezt persze pl. a szomszéd néni nem tudja, csak azt látja, hogy dobozban kapjuk a kaját és nem járok boltba cipekedni, és nem főzök. 2 gyerek van, mindkettő 3 év alatti, és két felnőtt.
2015. okt. 12. 11:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Mit foglalkozol a szomszéd vénasszonnyal? Ha nektek jó, akkor rendelj. Én nem szoktam, mert próbálkoztam néhányszor, de még soha nem kaptam számomra elfogadható ételt.
2015. okt. 12. 11:09
 2/11 A kérdező kommentje:

Akárhányszor becsöngetnek hozzánk, ő is nyitja az ajtót.

Szerintem csak kíváncsi, öreg és unatkozik. És persze, mindig a gyereken keresztül beszólogat, hogy "megint jött az ennivaló postán?" stb.

2015. okt. 12. 11:11
 3/11 anonim ***** válasza:
45%

Sokszor én is rendelek, mert mondjuk egy adag bolognai levessel 1400 ft. De az akkora adag, hogy nekem meg a két gyereknek elég ebédre. Egy hónapban 4-5-ször rendelek.

Szomszéd néni meg irigykedik, hogy ő mindig cipel, főz, mosogathat.....

2015. okt. 12. 11:12
 4/11 anonim ***** válasza:
62%

Mi is rendelt kaját eszünk a férjemmel ebédre, és hát lényegében a gyerek is azt kap az oviban ugye.

Vacsorára ritkán főzök, én ezért kapom az ívet. Pl szoktam csinálni melegszendvics-krémet, friss zöldségből, de hát az gyorskaja, nem rendes. Vagy sima szendvicskrémt, mondjum májkrémet. De az nem jó a gyereknek, mert rendes, meleg vacsora KELL neki.

én az ilyet már nem veszem magamra. Ha viszont a gyereknek mondják (anyósom csinálta egy ideig) azt határozottan leállítom. Ha baja van velem, mondja nekem, de ne a gyereknek.

2015. okt. 12. 11:16
 5/11 anonim ***** válasza:
66%
Igen, hétköznap szinte kivétel nélkül rendelünk teletálat. Mindketten dolgozunk, én továbbképzésekre járok. Este mikor együtt vagyunk inkább valami közös programot csinálunk, minthogy elmenjen az egész este főzőcskézéssel. Nekünk így jó, a többi embert magasról tojom le. Magunkkal foglalkozunk, nem nagyon érdekel minket más ember hisztije.
2015. okt. 12. 11:29
 6/11 anonim ***** válasza:
46%
Általában mi is rendelünk. Bevallom, én még hétvégén se nagyon főzök. Hétköznap a gyerekek oviban esznek, férjem a munkahelyén. Én vegetáriánus vagyok, magamnak néha összeütök valamit, de a Vega futár pl kifejezetten olcsó. 2 dolog miatt nem szeretek főzni (pedig elég jól tudok), az egyik, hogy cukrász vagyok, emiatt amúgy is napi 8-9 órákat konyhában vagyok, ennyi bőven elég:) A másik, hogy vegetáriánus vagyok. Egy ideig el lehet játszani, hogy pl kiveszem a kolbászt a paprikás krumpliból, stb, de ha finom, tartalmas ételt szeretnék mindenkinek, bizony külön kéne főzni magamnak, és a családnak is. Erre sem időm, sem energiám nincs. Rendelt kajával mindenki jól jár, és elég elfogadható áron lehet már találni. Persze nagy ritkán szoktam főzni is, ezt inkább azért szeretem, mert a gyerekeimet érdekli, és szívesen segítenek, jó kis családi program lehet:)
2015. okt. 12. 12:09
 7/11 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem ne ítéld el ezért a nénit, hiszen érthető a viselkedése, az ő idejében sorba álltak a kenyérért, lisztért, húst pedig csak ünnepnapokon láttak.

Sokszor elfelejtjük, milyen jó dolgunk is van nekünk, főleg azoknak, akiknek van pénze rendelni az ételt.

Mert sajnos manapság is többen vannak azok, akik örülnek, ha egy paprikás krumplit össze tudnak ütni a kevés fizetésükből.

Szóval nem baj, ha rendelsz, ez a te egyéni dolgod, örülj, hogy van miből, és légy elnézőbb az idősebbekkel, akik tudják, milyen nélkülözni. Valamilyen szinten bizonyára irigykednek is, hiszen egy kisnyugdíjas nem engedheti meg magának ezt a luxust (bár mondjuk nálunk a nyugdíjasok kérhetnek az iskolai konyháról házhoz szállítást, de az is havi 10 ezer körül van)

2015. okt. 12. 12:10
 8/11 A kérdező kommentje:
Azért ez egy kicsit sarkos általánosítás, hogy az idősek tudják milyen éhezni, mi "fiatalabbak" meg jó dolgunkban nem tudjuk értékelni a kaját. Ő egy nagyon tehetős néni (azért tudom, mert a férjem járt át hozzá tv-t szerelni), százszor jobban él, mint mi. Ráadásul én mélyszegénységből küzdöttem fel magam oda, ahol most vagyok. Nem hiszem, hogy ezzel magyarázkodnom kéne neki, de én is úgy vagyok vele, hogy ha jó minőségű, változatos ételt tudok adni a családnak így is, akkor megspórolom azt az időt, amit a konyhában töltök, és inkább velük vagyok. Sosem lehet tudni, kinek -mi van a múltjában, épp ezért inkább az esik rosszul, hogy ő ez alapján döntött rólam, rólunk. Nincs hét, hogy meg ne jegyezné, hogy rendelt a kaja. A múltkor az utcán futottunk össze, ott is kérdezte, hogy nah, mi lesz ma az ebéd, de a hangsúlyából érezhető volt, hogy miért itt ücsörgünk a padon ahelyett, hogy otthon főznék. Én csak azt nem értem, hogy ez neki mitől jó érzés?
2015. okt. 12. 12:55
 9/11 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem semmi gond vele. Én se szeretek főzni, csak kötelességből teszem, ugyanolyan nekem mint a felmosás vagy a vasalás.

Viszont most 2.5 éves a lányom, egyszerűbb dolgokba be szoktam vonni, és akkor jókis program, ha rossz idő van és be vagyunk zárva. Pl. nemrég mákos gubát csináltunk meg egyszerű bögrés sütit.

Szóval nem a néninek való megfelelés miatt, hanem hasznos tevékenységként érdemes néhány egyszerűbb kaját csinálni velük, lássák hogy készül egy étel. Végülis mindegy, hogy papírokat ragasztgattok, vagy a sütire díszítést csináltok:) Ez is kézműves foglalkozás elfoglalt anyukáknak.

2015. okt. 12. 13:16
 10/11 anonim ***** válasza:
83%

A mi szomszéd nénink is ilyen, mindig mondta, hogy milyen jó dolgom van, jön a dobozban a kaja, ő bezzeg egész nap főz...

Megjegyezném anyósom is hasonlóakat mond, hogy 6-kor kel, első gondolat az ebéd, megy a piacra, vásárol, csirkét bont, tésztát szaggat, én bezzeg csak hívom a futárt...

A terhességem felétől főzök én, a szomszéd néni láthatta, hogy nagy hassal mentem reggel kosárral a piacra, klopfoltam, én is terjesztettem a sült hús szagot a lépcsőházban... meg is dicsért, hogy megjött az eszem :D

De ha vissza kell mennem dolgozni, akkor eszem ágában se lesz minden nap főzni.

Kaptam javaslatokat is, hogy lehet menni munka előtt is piacra - hogyne, majd 4-5-kor felkelek, aztán vagy teszek haza egy kört, vagy a munkahelyi hűtőbe pakolok egy bontott csirkét? :D

Meg mondjuk az ember hazaér 5-6 körül vagy később, férj a fotelben, én meg főzzek, takarítsak. Könnyű annak mondani, aki nem dolgozik - vagy 4 órában dolgozik kötetlenben, mint anyós.

2015. okt. 12. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!