Mária vagy Erzsébet?
A Susu, Fahéj meg az Erzsébet között azért van egy hatalmas átmenet, ahol a szép nevek találhatóak. Pl: Nóra, Dóra, Anna, Alíz, Emma, Eszter, Lilla, Ágnes, stb stb.
De persze a te dolgod, úgy nevezed el, ahogy akarod. De légy felkészülve, hogy csúfolni fogják ilyen névvel... Én 27 éves vagyok és volt egy Marika nevű osztályársam. Már akkor, ezelőtt 20 évvel is csúfolták... Hát akkor most.
Az Emese is egy ősi magyar név, és talán jobban emészthető a mai társadalomnak, mint egy Mária vagy egy Erzsébet. Persze ez a kettő is szép, de nem vagyok benne biztos, hogy helyes lenne ilyen jellegű "tipikus öregasszony" nevet adni egy napjainkban született gyereknek.
De akár ott az Éva név is, vagy Zsuzsanna, Karolina, Katalin és a többi. Szerintem gondolkodjatok még egy picit rajta és bővítsétek a név választékot.
Nekem a Mária jobban tetszik, nagyon szép név, csak most mindenki extra menő nevet akar adni a gyerekének, mint a Zara, Mara, Melani, Tifani meg társai, én meg ezektől a nevektől kapok hidegrázást, de kinek mi...
Nem kell rögtön Marinak hívni, én ismerek több Máriát is (az egyiknek Ria a beceneve) és egyiket se csúfolták a neve miatt. Talán ez intelligencia kérdése?
Mária, mert a becézése jobban tetszik: Marika, Marcsi.
Az Erzsébetnek viszont nekem még a becézése is igen öreges: Erzsike..., a Bözsi és társaitól meg agyfrászt kapok....
SZóval inkább Mária
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!