Elég kellemetlen a téma,ezért is itt érdeklődök először.8 hetes terhes vagyok.A férjemtől még nem váltam el,de már rég külön élünk.A baba apukája pedig nem úgy néz ki,hogy velünk marad.Ilyen esetben kinek a vezeték nevét kapja a pici?
Alapból a férjed nevét kapná, de kérheted, hogy a te nevedet kapja. Később, ha elváltok, és mégis együtt maradtok apukával, akkor megváltoztathatjátok. Viszont úgy tudom, hogy apuka nevét semmiképp nem kaphatná addig, amíg el nem váltatok.
2015. szept. 23. 16:47
2/17 anonim válasza:
Az első jól tudja!
Alapban a férj nevét.
2015. szept. 23. 16:56
3/17 anonim válasza:
Azt a nevet, amiről nyilatkozatot tettetek anno, hogy a születendő gyerekeitek kapni fogják. Ezt együtt a ferjeddel még megvaltoztathatjatok. Ha viszont nincs apuka, aki elismero nyilatkozatot tesz, továbbra is a ferjed lesz apakent megnevezve. A ferjed, vagy te a születés után apaság megdontese iránti pert indithat és akkor más, Képzelt apa lesz bejegyezve
2015. szept. 23. 17:13
4/17 anonim válasza:
A férjed nevét.
2015. szept. 23. 19:18
5/17 anonim válasza:
Még ha el is válsz a terhesség alatt,a baba a férjed nevét kapja, kivéve, ha hozzámész a gyerek igazi apjához.
Nálunk tavaly volt ilyen helyzet, a párom exe terhes lett az új párjától, gyors válás, gyors esküvő, és a kicsi nem került a párom nevére.
2015. szept. 23. 19:39
6/17 anonim válasza:
Már jó ideje lehet ilyen esetben apasági nyilatkozatot is tenni, utolsó, nem kell házasodni hozza
2015. szept. 23. 19:42
7/17 anonim válasza:
a törvény a házasságot védi, ráadásul a fogantatás pillanatát nézik!
ha elválsz, ha nem, a férjed lesz az apa a papírokon. és az lesz a vezetéknév amit a házassági anyakönyvi kivonaton megjelöltetek. ha akkor nem x-eltétek be a te nevedet akkor nem kerülhet a te nevedre.
egyetlen módja van, hogy a férjed legyen az apa hivatalosan, az az lenne ha összeházasodnátok. de ha nem jó a kapcsolat akkor nyilván nem. ha megszületett a kicsi akkor meg kell dönteni az apaságot. jó hosszú hercehurca :/
2015. szept. 23. 20:52
8/17 anonim válasza:
6. válaszoló:nagyon rosszul tudod!Össze KELL házasodni,nem elég az apasági!Ha van férje-még ha pl. 5 éve külön élnek is-az apaság vélelme a férjet illeti,védi.Én pont így jártam!Hiába éltünk 1 éve külön,4 hónapos terhes voltam,amikor kimondták a válást.Februárban össze kellett házasodnunk a Párommal,hogy a májusban születendő baba a-valódi-apja nevét kaphassa.
2015. szept. 23. 20:54
9/17 anonim válasza:
utolsó vagyok. na belezavarodtam végül :D
szóval csak akkor lesz az igazi apa nevén ha születéséig össze is házasodtok.
68%-os sajnos nem jól tudja, még mindig nem elég csak apasági, a törvény még mindig a családot, a házasságot védi
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!