Gyed alatt szültem a második babámat. Azt mondták az Oep-nél, hogy ilyenkor a Gyás és a Gyed is ugyanannyiból lesz megállapitva, tehát 143. 000. - bruttóból. Ez a maximum. Mennyit kellene kapnom?
Figyelt kérdés
Szerintem keveset kaptam. Meg tudjátok mondani, hogy mennyi az Szja, illetve a Gyed-nél a + nyjárulék levonás? Hány százalék? És 15.000.- körül van az adójóváirás? Mert azt is kértem...
Köszi!
2010. márc. 13. 12:17
1/5 anonim válasza:
a 143000 bruttót megszorzod 70%-al. ez az alap. Ezt szorzod 1,27-tel és annak 17%-a az adó. Majd ugyanezt 9,5 %-al, az lesz a nyugdíj. És hozzáadsz 15100-at.
Ez így nálam: 84079 forint.
2/5 anonim válasza:
de ez 31 napos hónapra igaz, de a február csak 28 napos volt. Ezért az jóval kevesebb kellett hogy legyen. Mert a gyED-et napra adják.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
Akkor amit számoltál az a Gyed összege, ugye?
A Gyás akkor ennél több kell legyen. Vagy rosszul nézem?Bocs ha béna vagyok...
2010. márc. 13. 15:09
4/5 A kérdező kommentje:
Mert most még a Gyás jön júliusig. De az mennyi kellene h legyen?
2010. márc. 13. 15:11
5/5 anonim válasza:
az a 9,5-el több, mert nem vonnak ezt belőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!