Hogy vegyem igénybe? (Családi adókedvezmény?
Egy gyerkőc van, és most várjuk az ikreket! Az én bruttó bejelentett bérem 122000 Ft, a páromnak 110000 Ft.
Táppénzen vagyok, elvileg így is kapom az adókedvezményt? Mennyit?
Igen, de nem tudjátok a teljes kedvezményt igénybe venni. Mert az ugye 99.000 Ft.
Táppénzből is igényelheted, de itt nem a béred számít, hanem a táppénz. Mert abból vonják az adót.
Ha a párod a férjed, akkor már a magzatit is meg tudjátok osztani. Így ő csak szakképzési adót fizetne, így a nettója 108.350 Ft lenne. Ha 60 %-os táppénzt kapsz, akkor te 73.200-at kapnál.
Így ő csak szakképzési adót fizetne
Jajjjj. Úgy érted, munkaerőpiaci hozzájárulást... (szakképzésit a munkáltató fizeti).
Kérdező, bruttó 300ezernél tudjátok teljesen igénybe venni az adó és járulékkedvezményt.
Kérdés: a párod a férjed-e.
Igen, Köszi a javítást. 1,5-1,5% 😊
Tanultam a szakmát, de sajnos nem gyakorlom. Így néha keverem.
A férjem :-)
Viszont én a munkáltatómnál kértem papírt, ki is lett töltve de azon nincs olyan rész hogy megosztanánk, hogy többet tudjunk igénybe venni. Hogy kell azt megosztani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!