Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit kaphatok szülésig?

Mit kaphatok szülésig?

Figyelt kérdés
Kis könyvvel dolgoztam és nem voltam bejelentve nincs elég időm a munkanélkülihez.Hogy az önkormányzat adjon valamit ahhoz folyamatosan munkanélkülinek kellene hogy legyek de nem vagyok lejelentkezve.A párom kap az önkormányzattól 28500 ft-ot ő is kis könyvvel dolgozót de most jelenleg neki sincs munkája 3 hót kapott a munkaügytől és most ezt a pénzt az önkormányzattól de ennyiből nem lehet megélni nem tudom hogy ha bemegyek kaphatok e valamit mert 4 hónapos terhes vagyok vagy ez senkit nem érdekel? Nem telik lassan semmire még jó hogy a szülőkhöz lehetett költözni nem tudom egyébként mi lenne velünk.Valaki tud erre valami okosat mondani nekem előre is köszi.
2010. márc. 13. 11:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nem kaptam semmit a terhességem alatt.

Szociális segély járna(28ezer ft kb) ha az egy háztartásban élők 1 főre jutó jövedelme nem haladja meg a kb 65 ezer ft-ot.

Nem ismerek pontos adatokat de nálunk így volt.

37 hetes kismama

2010. márc. 13. 11:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is így voltam.....!:(

És igényeltem átmeneti segélyt!!!Hát őszíntén...6ezer forintot adtak!!!Egyszer......és kész!!!

2010. márc. 13. 11:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Én dolgoztam a hivatalba pár hónapot, ezért tudom, hogy lehet igényelni aktív korú szociális járadékot (28.500), de hála a drága kormányunknak nem rég óta ezt csak egy családból egy fő veheti igénybe, és ő is csak akkor, ha huszonhatezer körüli összeget nem haladja meg az egy főre eső jövedelem. Gondolom ezt kapja a párod. Ha egy lakcímre vagytok bejelentve, akkor te már nem kaphatod ezt. Ahogy írták, még van mód igényelni átmeneti segélyt. Ezt nálunk testületi ülésen bírálják el, hogy kinek jár, és nem egyforma összeg illeti meg a családokat, hanem nehézségi helyzetük alapján ítélik meg. Menj be érdeklődni az önkormányzathoz! Remélem jobbra fordul a helyzetetek! Nálunk is hasonló a helyzet...

Egy 14h km

2010. márc. 13. 11:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! Utolsótól szeretném kérdezni hogy ezt az átmeneti segélyt hol kell igényelni az Önkormányzaton belül mert most rákerestem a neten és ott ezt nem írja.
2010. márc. 13. 12:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha bemész a hivatalba, ott segítenek neked, hogy kinél kell kérni hozzá formanyomtatvány. Normálisabb helyeken segítenek is kitölteni. Aztán azt beadod, és vársz, hogy elbírálják, hogy jogosult vagy-e rá. Majd kapsz róla értesítést akkor is, ha igen, és akkor is ha nem. Én nem városban, hanem községben lakom, és itt így működik. De szerintem nagy eltérések nincsenek. Utolsó voltam.
2010. márc. 13. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!