Elvinnétek magatokkal fogorvoshoz egy kisgyereket?
Hát függ, hogy hány éves a kisgyerek.. egy 1-2 évest nem vinnék. De 3 éves kor fölött már elég okos, és neki sem ártana, ha néha elmenne fogorvoshoz.
Senkire se tudod bízni hónapok óta? :O
Én vittem a 1,5 évesemet hasonló okokból, muszáj volt mennem, de nem tudtam kire bízni.
Nagyon nehézkes volt a dolog, a kicsim végigüvöltötte az egészet, tépte ki a fúrót a fogorvos kezéből, nagyon kiakadt a dolgon. Így pár perc után abba is hagytuk, mert nem lehetett elvégezni a beavatkozást annak ellenére sem, hogy kb 10 perc lett volna az egész. (korábban kezelt fog tömésének korrigálása)
Elvittem, direkt azért, hogy lásson fogorvost. Megbeszéltük a dokival, hogy vele kezd. Beültette a székbe, meglifteztette, spatulát adott neki, a levegőben megvijjogtatta a fúrót, forgatta a lámpát. Óvatosan kinyitotta a száját és belekukkantott, de nem erőltette tovább, amikor becsukta. Gyakorlatilag egy fogászati ellenőrzést imitáltunk, a gyerek még élvezte is.
Utána jöttem én, mivel ki volt peckelve a szám, a doki magyarázott neki, hogy most én is liftezek, most nekem is megnézi a fogaimat, stb. A fúrót meg látta korábban, én meg nem akkorra időzítettem a halálsikolyt.
Egyedül akkor vitte félre egy percre az asszisztens, amikor az érzéstelenítőt kaptam, mert az injekció az oltásokra emlékezteti és attól kiakadt volna. Egyedül az injekciót nem látta a folyamatból.
Hát ha egyszer el kell menni, akkor el kell menni. Én számtalanszor vittem orvoshoz magammal a fiamat, amíg még nem volt bölcsis, hiszen mindenki más dolgozott rajtam kívül, úgyhogy evidens volt, hogy csak velem tud lenni.
Fogorvoshoz sajnos sokszor kellett már mennem életem során, úgyhogy a fiam is sokszor volt ott velem. Amikor picike volt, tök laza volt a dolog, mert szépen elvolt a babakocsiban, de amikor már nagyobbacska volt, akkor sem volt vele igazán gond, maximum ha már unatkozott, de olyankor az asszisztens elkezdte neki mindig magyarázni, hogy mi történik, és akkor az is lekötötte a figyelmét. Meg általában vittem valami játékot is, amivel el tudta foglalni magát.
De amúgy mitől félsz, a tiéd mitől ijedne meg? Nincs ott semmi félelmetes, ez csak a felnőttek számára az, akiknek már vannak rossz élményeik :) A fúró hangját is csak a felnőttek társítják kellemetlen dolgokkal, egy babának ez még csak egy monoton zaj, mint a porszívó, vagy a vonat kerekeinek a hangja, ezeket még szeretik is általában.
Köszönöm a válaszokat! még kiegészítenétek annyival (aki nem írta), hogy hány éves volt a gyerkőc, mikor vittétek?
Az enyém másfél és azért félek, mert biztos hosszú lesz, másrészt pedig pl a fűnyíró hangjától is fél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!