Kell jelentkeznem a háziorvosnál vagy nem?
Szerdán délelőtt( ma egy hete) dolgoztam, este megindult a szülés ( 2 hónappal idő előtt).
Ez esetben a háziorvoshoz kell jelentkeznem táppénzre? Már nem kell ugye? Mert már elméletilrg Tgyás-t kapok a szülétől. Vagy,hogy is van ez? Pénteken tudok elmenni az államkincstárba, de jó lenne már átlátni hogy is van ez.
"Szerdán délelőtt( ma egy hete) dolgoztam, este megindult a szülés" nem voltál táppénzen, nekem ez jött le.
Most már nincs táppénz, csak tgyás, azt vagy intézted korábban, vagy most munkáltatón keresztül.
A háziorvosodnak a leletet kell max megmutatnod, ennyi.
Tegnap 20:49-esnek: nem így van. Nem kötelező TP-re menni szülés előtt.
Így a TGYÁS kezdőnapját egyeztetni kell a munkahellyel, mert arra a napra kaptál munkabért, mivel dolgoztál. Tehát max a munkáltatód egy nappal kevesebbet számol el hivatalosan, az egynapi bért meg a kezedbe adja, és akkor a szülés napja lesz a TGYÁS kezdőnapja. Mert ugye két juttatást nem kaphatsz egyszerre.
Nem kell TP-re jelentkezned a háziorvosnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!