Most mégis mit kezdjek ezzel a helyzettel? Akaratos szomszéd.
A szomszédunkban lakó csajt gyerekkorunk óta ismerem, bár sosem volt igazán jó a viszony. Az a tipikus 3 lépés távolság van meg köztünk. A lányaink között fél év a korkülönbség az ő javukra, így nagyon sok kisruhát, kiscipőt és egyebet vettem meg tőlük anno, aránylag olcsón. (Néha kaptunk egyet-kettőt, de én is mindig adtam nekik, ha olyat kapott a lányom, ami nagy volt rá.) Később felajánlották a járókájukat is megvételre, meg is vettük.
Most jön viszont a bibi: a csaj 5 hónapos terhes a második gyerekükkel. Én meg 8 hetes terhes vagyok. Tegnap átküldte a lány az anyját, hogy kérje vissza a járókát, mert ő úgy emlékszik, hogy ingyen adták oda. Mondtam hogy nem, megvettük, kifizettem, mi több, a férje vitt el akkor autóval pénzt váltatni. Ő (mm a lány) állítólag nem így emlékszik. Mondtam, hogy de bizony így volt, és a járókára nekünk is szükségünk lesz, ő eladta, mert úgy gondolta, nem szeretne még egy babát, mi meg eltettük.
Erre ma délelőtt megint átküldte az anyukáját, hogy akkor adjam vissza a kisruhákat meg a cipőket, meg harisnyákat és stb., mert szükségük lesz rá.
Gyakorlatilag ingyen akarja visszakapni, amit velem kifizettetett. Nem vagyok smucig, meg semmi, de azért ez már a pofátlanság teteje, főleg hogy ennyire erőszakosan próbálkozik. A babakocsink eladására is rá akartak beszélni, mikor megtudták, hogy tervezzük a második babát. Ja, a nevekről már nem is beszélve... mikor a lányomat vártuk, megkérdezték, hogy mi lesz a neve, megmondtam, mire az ő kislányuknak ezt a nevet adták... még szerencse, hogy találtunk egy hasonló hangzásút, ami mindkettőnknek tetszett, és mintha hülyének néznének, múlt héten újra kérdezgettek, hogy ha sikerül a baba, akkor milyen nevet szánunk neki!
Pofám leszakad, de komolyan!
A 6-os jót mond, ha semmiképp nem akarod visszaadni, esetleg hozzátenném, hogy nem mondta annó egy szóval sem, hogy csak kölcsönbe adja. Nagyon unszimpatikus hozzáállás, de én visszaadnám, ha ennyi energiát fektetnek bele, gondolom anyagilag nagyon rosszul állhatnak, más helyzetet nem tudok elképzelni, hogy valaki miért csinál ilyet. Márcsak azért is visszaadnám, hogy rajtam később semmit ne követelhessen, nem ér annyit az egész, hogy ezen felhúzd magad. Viszont az fix, hogy ezentúl a köszönésen kívűl kerülném, amennyire csak lehet, és semmit nem fogadnék el tőle.
A járókát pedig tisztázzátok a férj jelenlétében. Ha kell nekik, adják vissza a pénzt, amit kifizettetek, bár, ha ez nem nagy összeg, én még azt is inkább visszaadnám, csak hogy szabaduljak a helyzettől. Komolyan az idegesség nem ér meg ennyit, amivel az egész jár.
Azért annyi bőr már nem volt a képén, hogy személyesen ő menjen át visszakérni, anyucit küldte. Milyen gáz...
Ne hagyd magad, amit megvettél az már a tiétek. Ennyi. Esetleg pénzért, hasonló áron visszavásárolhatja, (ha most esetleg kisfiatok lesz, akkor amúgy sem árt az új garnitúra), de ingyen semmiképp se add vissza, ha újból próbálkozik se!
Én sem értek egyet a 11-sel. A béke érdekben be kéne hódolni az ilyen szemeteknek? Meg megerősíteni őket abban, hogy aljassággal és egy kis erőszakoskodással mindent (vagy legalábbis sokmindent) elérhetnek?
Én ammondó vagyok, hogy ki kell állnunk magunkért, az igazunkért. Ha esetleg túl sok feszkóval jár, akkor persze lehet másképp dönteni, de attól, hogy 2-szer átküldi az anyját én nem adnék vissza semmit.
ANYUKÁHOZ neked mi közöd?
Én egyetlen szó nélkül elküldeném a nénit, hisz semmi dolgom vele.
A csaj akar valamit, jöjjön ő. Vagy, ha annyi gerinc sincsen benne, hogy odaálljon elém, akkor miről beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!