Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gát tényleg ennyire vastag?

A gát tényleg ennyire vastag?

Figyelt kérdés
Tegnap kezdtem a gátmasszázst, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyire vastag ez a rész. Tényleg képes segíteni szülésnél a gátmasszázs? Kissé elbizonytalanodtam, meg meg is rettentem, hogy egy ilyen vaskos részt szoktak bemetszeni, mikor bújik ki a baba feje? Hiszen egy ilyen vaskos rész gyógyulásának elég hosszadalmasnak kell lennie, nem?

2015. aug. 23. 13:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Én simàn tudtam ülni màr pàr óràval később, jàràsnàl volt kicsit kellemetlen, de az sem fàjdalom volt. Hamar be is gyógyult,inkàbb a félelem tartott vissza a hàzasélettől is. De ismerek olyat is aki nagyon megszenvedett vele. Szerintem ez az egész függ a sebgyógyulàsi képességedtől és maga a metszés/ repedés nagysàgàtól is.
2015. aug. 23. 14:37
 12/21 anonim ***** válasza:

Nekem is oldalra vágtak.

És pár óra múlva tudtam ülni már, kicsit kellemetlen volt, de nem volt vészes. A 6 hetes kontrollra már kuestek a varratok, simán begyógyult az egész.

2015. aug. 23. 14:38
 13/21 anonim ***** válasza:
Ti tangát mennyi idő után tudtatok hordani? :)
2015. aug. 23. 14:57
 14/21 anonim ***** válasza:

Na ezek szerint én rosszul jártam. A kisfiammal vakuummal jött, 8 öltésem lett amibe azt hittem 2hétig belehalok :) A szülés ahhoz képest nekem móka és kacagás volt pedig az se volt semmi. De megszépültek az emlékek, bár most hogy úton a tesó imádkozom, hogy ne legyen gátseb :)

(Aki most azzal jönne, hogy biztos azért történt így mert nem arimater

2015. aug. 23. 16:15
 15/21 anonim ***** válasza:
Én nem csináltam gátmasszázst, mégsem sérültem. Jó ha csinálod, de főleg azon múlik a testi épséged hogy a kórházi személyzet mennyire felkészült szakmailag és mennyire lelkiismeretesek. Egy hentes típusú dokinál, hanyatt fekve, hasadba könyökölve borítékolható a vágás/sérülés. Elég vastag izom, a gátmetszés másod fokú spontán gátsérülés mértékű.
2015. aug. 23. 16:16
 16/21 anonim ***** válasza:

Bocsi elküldte...

szóval aki azzal jönne hogy háborítatlan szülésnél ez nem fordulhat elő, annak üzenem, hogy vákuum nélkül a kisfiam meghalt volna, de minimum oxigénhiánnyal születik.

Szóval ha vágni kell csak vágjanak :)

2015. aug. 23. 16:18
 17/21 anonim ***** válasza:
Én gátmasszíroztam, mégis végül vágni kellett, de legalább megpróbáltuk. Nálam lefelé vágtak, azt mondta az orvos így gyorsabban gyógyul. Kb 4-5 napig semmi gond nem volt vele, ülni is tudtam, utána volt rossz, mikor megduzzadtak a varratok, kb 5 héttel szülés után már semmit nem éreztem belőle.
2015. aug. 23. 17:55
 18/21 anonim ***** válasza:
A fiam feje túl nagy volt hozzám képest, így vágni kellett, amit 15 öltéssel varrt össze a dokim. Arra emlékszem, hogy nekem fájt utána két hétig, majd két hét múlva, mintha elvágták volna.
2015. aug. 24. 11:49
 19/21 A kérdező kommentje:

Utolsó, 15 öltés? :O Az nagyon soknak tűnik, jó nagy gátsebed lehetett.

Még egy kérdésem volna: a gátseb a későbbiekben szexnél nem okoz húzódást / fájdalmat / kellemetlenséget? Szóval vissza tudott állni a szexuális életetek a rendes kerékvágásba?

2015. aug. 24. 16:00
 20/21 anonim ***** válasza:
Nekem egy évbe telt, mire ugyanolyan lett a szex, mint előtte. A heg rugalmatlan jó ideig, és az fájdalmas volt az elején.
2015. aug. 24. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!