Tegnap kezdtem a gátmasszázst, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyire vastag ez a rész. Tényleg képes segíteni szülésnél a gátmasszázs? Kissé elbizonytalanodtam, meg meg is rettentem, hogy egy ilyen vaskos részt szoktak bemetszeni, mikor bújik ki a baba feje? Hiszen egy ilyen vaskos rész gyógyulásának elég hosszadalmasnak kell lennie, nem?
Én simàn tudtam ülni màr pàr óràval később, jàràsnàl volt kicsit kellemetlen, de az sem fàjdalom volt. Hamar be is gyógyult,inkàbb a félelem tartott vissza a hàzasélettől is. De ismerek olyat is aki nagyon megszenvedett vele. Szerintem ez az egész függ a sebgyógyulàsi képességedtől és maga a metszés/ repedés nagysàgàtól is.
2015. aug. 23. 14:37
12/21 anonim válasza:
Nekem is oldalra vágtak.
És pár óra múlva tudtam ülni már, kicsit kellemetlen volt, de nem volt vészes. A 6 hetes kontrollra már kuestek a varratok, simán begyógyult az egész.
2015. aug. 23. 14:38
13/21 anonim válasza:
Ti tangát mennyi idő után tudtatok hordani? :)
2015. aug. 23. 14:57
14/21 anonim válasza:
Na ezek szerint én rosszul jártam. A kisfiammal vakuummal jött, 8 öltésem lett amibe azt hittem 2hétig belehalok :) A szülés ahhoz képest nekem móka és kacagás volt pedig az se volt semmi. De megszépültek az emlékek, bár most hogy úton a tesó imádkozom, hogy ne legyen gátseb :)
(Aki most azzal jönne, hogy biztos azért történt így mert nem arimater
2015. aug. 23. 16:15
15/21 anonim válasza:
Én nem csináltam gátmasszázst, mégsem sérültem. Jó ha csinálod, de főleg azon múlik a testi épséged hogy a kórházi személyzet mennyire felkészült szakmailag és mennyire lelkiismeretesek. Egy hentes típusú dokinál, hanyatt fekve, hasadba könyökölve borítékolható a vágás/sérülés. Elég vastag izom, a gátmetszés másod fokú spontán gátsérülés mértékű.
2015. aug. 23. 16:16
16/21 anonim válasza:
Bocsi elküldte...
szóval aki azzal jönne hogy háborítatlan szülésnél ez nem fordulhat elő, annak üzenem, hogy vákuum nélkül a kisfiam meghalt volna, de minimum oxigénhiánnyal születik.
Szóval ha vágni kell csak vágjanak :)
2015. aug. 23. 16:18
17/21 anonim válasza:
Én gátmasszíroztam, mégis végül vágni kellett, de legalább megpróbáltuk. Nálam lefelé vágtak, azt mondta az orvos így gyorsabban gyógyul. Kb 4-5 napig semmi gond nem volt vele, ülni is tudtam, utána volt rossz, mikor megduzzadtak a varratok, kb 5 héttel szülés után már semmit nem éreztem belőle.
2015. aug. 23. 17:55
18/21 anonim válasza:
A fiam feje túl nagy volt hozzám képest, így vágni kellett, amit 15 öltéssel varrt össze a dokim. Arra emlékszem, hogy nekem fájt utána két hétig, majd két hét múlva, mintha elvágták volna.
2015. aug. 24. 11:49
19/21 A kérdező kommentje:
Utolsó, 15 öltés? :O Az nagyon soknak tűnik, jó nagy gátsebed lehetett.
Még egy kérdésem volna: a gátseb a későbbiekben szexnél nem okoz húzódást / fájdalmat / kellemetlenséget? Szóval vissza tudott állni a szexuális életetek a rendes kerékvágásba?
2015. aug. 24. 16:00
20/21 anonim válasza:
Nekem egy évbe telt, mire ugyanolyan lett a szex, mint előtte. A heg rugalmatlan jó ideig, és az fájdalmas volt az elején.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!