Hogyan lehet kijönni ennyi pénzből?
Kedves kérdező! én egyedül maradtam annak idején a babával. A szüleimnél laktam. Apai támogatásra nem számíthattam. A fizetésem nagyon jó volt, még a TGYÁs is...majd jött a GYED... na akkor "dobtam" egy hátast....mert jóval kevesebb volt mint a fizetésem :O
meg ugye a tgyás még több is volt mint a fizum :)
és erre jött még a személyi kölcsön, ami a nevemen volt :( így én fizettem
szóval ha a szülőknél laktok és közösen vállaljátok az anyagikat ki lehet belőle jönni. Nekem tápszeres babám volt, kb. 10 ezret fizettem a pelusra, meg a tápszerre anno 2007-ben.
és nem hiszem, hogy egy jó érzésű szülő, aki még meg is tehet, nem segít a gyerekének, unokájának...
ja a kezdést az egyszeri anyasági támogatásból, és a mamámtól kapott pénzből oldottuk meg.
Hozzáteszem még, hogy semmi luxus cikkre nem költöttem, pl. fél évig egy falat csokit se ettem. De megoldottuk. Majd visszamentem dolgozni, és egyedül is boldogultam már.
80.000 ft-ból mi még ketten se jönnénk ki a férjemmel, pedig nem élünk nagy lábon.
60.000 ft az albérleti díj havonta, csak így alaphangon, plusz ezen felül a rezsi (víz, villany, gáz, szemétdíj, közös költség, tévé+net, stb), és akkor még nem vettünk egy falat ennivalót sem, nem vettünk egy pár cipőt vagy ruhát, nem tankoltuk meg az autót.... stb.
De tegyük fel, csak a példa kedvéért, hogy mondjuk nem albérletben lakunk, hanem a Kérdezőhöz hasonlóan mi is valamelyikünk családjának a nyakán élősködünk, természetesen úgy, hogy a rezsibe se kell beleszállnunk, mert a szülők olyan jófejek, hogy ingyen eltartanak engem, a férjem és a születendő babát is. Tehát se albérleti díjra, se rezsire, se kajára nem kell költenünk, minden kiadásunkat állják a szülők. Ők befizetik az összes számlát, minden hétvégén bevásárolnak és a saját pénzükön annyi ennivalót vesznek otthonra, amennyi nekünk is elég, emellett após tankolja az autót és mi ingyen használnánk, anélkül, hogy a benzinpénzbe bele kellene adnunk akár csak egy forintot is...
Na, ebben az esetben elég lehet az a 80.000 ft.
Tehát ha ingyen és bérmentve lakhattok apóséknál, úgy, hogy ők minden költségeteket és kiadásotokat (élelmiszer, víz-villany-gáz, stb.) fedezik helyettetek, ami az ottlakásotok során felmerül, és a 80.000 forintból nem kérnek el semmit, azt a pénzt kizárólag csak a babára kell költeni, akkor úgy ki lehet jönni, igen. Máskülönben ez a pénz semmire sem elég, már ne haragudj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!