Hogyan lehet kijönni ennyi pénzből?
Veletlenul elkuldtem, szoval abba egy uj mazrac, h ne legyen baja a gerincenek, kb 10 ezer, ha tudsz szoptatni, az viszonylagosan ingyen van, ha azt nem nezzuk, h egy szoptato anyanak egeszsegesen illik taplalkozni, nem ket filler a minosegi etel sem.
Pelusnak 38-40 Ft darabja, van, h elmegy belole 8-10 db is naponta, irtak a gyogyszereket, nekem pl tejerzekeny volt a gyerek, egy neki is fogyaszthato novenyi tej doboza 800 ft. De ha csak nathas lesz, az alsohangon 5000 Ft, a nekik valo vitamin sem olcso.
Kesobb meg jobb a helyzet, egy minosegi kiscipo 10ezer, es hosszan sorolhatnam meg, de ugyis rajossz majd.
A ferjed most legyen ferfi, es tegye oda magat.
Egyebkent mi lesz, ha kulonmentek? Szerintem egy no akkor vallaljon gyereket, ha tudja, h biztonsaggal egyedul is fel tudja nevelni. Gondolok arra, h van munkahelye, nemi megtakaritasa.
Szerintem nagyon keves ez a penz, de lattam a munkambol kifolyolag olyan csaladokat, ahol mindenki eletmuvesz, es segelybol is szuperul megvannak.
Kamugyanús, mert nem írja le az összes információt, hanem apránként csepegteti.
Két oldalanként beír egy tőmondatot.
Szerintem arra gondoltak, hogy ennyi pénzből minek kell kijönnie?!
A baba dolgai, az nyilvánvaló. Emellett a ti kajátok, ruhátok, rezsi rátok eső fele, szórakozás?!
Mire van az a 80ezer?
Ha hárman kell megélnetek belőle, akkor borzasztó felelőtlenek vagytok.
Persze kihozható az egészből, ha a kaját, rezsit apósék fizetik, hiszen úgyis főznek magukra, akkor rátok is..
Tehát ha csak a baba dolgai, a ti ruházkodásotok, netán szórakozás, akkor megoldható ennyiből, de ezt az állapotot inkább nem minősítem.
Külön kasszán de egy háztartásban? Ezt nehéz elképzelni.
A gyereknek pelenka, popsitörlő, popsikrém kell, ez havi 15-20e körül van.
Ha tápszer kell, akkor az plusz 15-20e.
Ha szoptatni fogsz, akkor nem élhetsz kenyéren és vizen, figyelned kell a vitamindús, változatos táplálkozásra (nem csak a baba, hanem magad miatt is, a terhesség-szotatás eléggé leszívja a tartalékaid).
Aztán ruha, kb 1,5-2 havonta váltogatják a méretet a babák.
Emellett ha külön kasszán lesztek, akkor a rátok eső rezsi, étel neked és a párodnak.
Ne haragudj, de szerintem sem fogtok kijönni :-(
"Szeptembertől màr nem adunk apóséknak pênzt, külön kasszàn leszünk."
Csak így?
Belementek egyáltalán, hogy ingyen éljetek a továbbiakban a nyakukon?
És most mi a fenét győzködsz minket, Kérdező?
Feltettél egy kérdést, válaszoltunk. Vagy attól hirtelen jobb lesz a helyzet, ha minket meggyőzöl?
Magatokat győzködj, nektek kell majd így élnetek, nem nekünk. (Hála Istennek...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!