Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretnék egy kis segítséget...

Szeretnék egy kis segítséget kérni, szocpol-hoz kellene egy igazolás, de nem tudjuk hol kell igényelni?

Figyelt kérdés
Kellene nekünk egy olyan papír hogy nem vettük még igénybe a CSOK-t a fiúnk után, de a férjem felhívta a bank által megnevezett intézetet és fogalmuk sincs milyen igazolásra gondolunk. segítenétek? előre is köszönöm.
2015. aug. 8. 10:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Mit mondtak kitől kell kérnetek az igazolást?
2015. aug. 8. 11:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Ja azt elfelejtettem írni, hogy ha egyébként anno igénybe vettétek volna, egy teljes hiteles tulajdoni lapon is látszana a bejegyzése (még ha azóta törölve is lett volna).
2015. aug. 8. 11:02
 3/5 anonim ***** válasza:
A szocpolhoz régen az illetékes önkormányzat adta az igazolást. Esetleg érdeklődjetek ott is.
2015. aug. 8. 11:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Meglevő gyerek esetén nem kell ilyen igazolás, mert azt tudják ellenőrizni, csak akkor kell igazolás a kormányhivatal illetékes szervétől, ha vállaltok be gyereket, sok bankfiókban azonban ezt nem tudják, és boldog-boldogtalant küldenek, ahogy az ügyintéző fogalmazott a kormányhivatalban. Egyébként a megyei kormányhivatal gyámügyi és igazságügyi főosztályának szociális és gyámügyi osztálya adja ki, ami arról szól, hogy egyéb lakáscélú állami támogatásokról szóló jogszabályok alapján az igénylő lakásépítési kedvezményt megelőlegező kölcsönszerződéssel nem rendelkezik. Nálunk egyébként pont most költözött ez a hivatal is, előtte két másik hivatalt is megjártam, mert a bankban nem tudták megmondani a kollégáim, mert én is bankban dolgozok, és a fiókban elsőként igényeltem ilyet, úgyhogy én tapostam ki az többi ügyfélnek az utat. :-)
2015. aug. 8. 17:46
 5/5 A kérdező kommentje:

minket is okmányirodába vagy hova irányítottak. de azt anyukám segített így felhívtam a lakcímünk szerinti MÁK-ot és ott tudták miről beszélek. tovább küldtek a vásárolandó házhoz tartozó okmányirodába. őket hétfőn felhívom hogy biztos ne menjünk feleslegesen.

a meglévő kisfiúnkra veszünk fel, mivel a férjem elmúlt már 40 így nem tudunk "beígért" gyerek után felvenni sajnos.

köszönöm mindenkinek a segítséget :)

2015. aug. 8. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!