Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adsz gyermekednek párizsit?

Adsz gyermekednek párizsit?

Figyelt kérdés
Milyen felvágottakat esztek? Mennyire figyelsz a minőségre? Olcsóbbakat is veszel, vagy csak a drága termékeket (vagy akcióit) figyeled?

#étel #gyerek #drága #olcsó #minőség #párizsi. felvágott
2015. aug. 4. 13:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
92%
Kap virslit, párizsit, sonkát, zalát, zöldséges felvágottakat és még él. Neki a drágább, minőségit szoktam megvenni. Ezzel az erővel mindent ki lehetne zárni az étrendből. Zöldség-gyümölcs ki tudja mivel permetezik, mi történik vele szállítás közben. Pékáruba ki tudja mit raknak, esetleg beleköpköd a pék. A vizet klórozzák, sok helyen szennyvízből tisztítják, benne marad a kemikáliák egy része stb. A hús honnan származik, milyen antibiotikummal kezelték az állatot, mielőtt feldolgozták. Szóval legyen a gyerek fényevő, talán abban nincs káros anyag.
2015. aug. 4. 13:45
 12/25 anonim ***** válasza:
75%
Nem adok neki párizsit.Egyszerűen azért, mert mi felnőttek nem szeretjük az ízét, mi sem esszük, tehát nem is vesszük. Téliszalámit vagy különböző sonka felvágottakat szoktunk venni, de azt sem nagyon eszi, inkább a májkrém és hasonló kencéket szereti. Van 1-2 márka, amit veszünk, olyanokat, amik szerintünk finomak, és igyekszem akkor venni, amikor akciós (ez természetesen azokra vonatkozik, amik hosszabb ideig tárolhatók)
2015. aug. 4. 13:57
 13/25 anonim ***** válasza:
27%

4-es, arra még enm gondoltál, h valaki pont azért nem ad ilyen vacakokat a gyereknek, mert az oviban úgyis kap? Legalább otthon egyen már normális kaját. De biztos vannak még olyanok mint, te, akik valami ferde logika mentén úgy gondolják, az oviban is sza.r a kaja, akkor miért ne lehetne otthon is sza.r.

Ja, nem adok a gyereknek párizsit és ha kuyttyám lenne, még azt is meggondolnám, h neki adok-e.

2015. aug. 4. 14:02
 14/25 anonim ***** válasza:
66%
Igen, kap. 2 hetente veszek kb 10 dkg Pick borjú vagy füstölt párizsit. Ennyitől nem lesz semmi bajuk. A szalámikat vagy főtt sonkákat jobban szeretik, illetve a mindenféle krémeket (tojás, körözött, csicseriborsó, gomba, avokádó, tonhal). Nagyon olcsókat nem szoktam venni, a gyerekeknek inkább a minőségi dolgokat.
2015. aug. 4. 14:16
 15/25 anonim ***** válasza:
52%

Adok. Ő is, mint én csak az egri párizsit eszi meg. Ez a gyengénk.

De odafigyelek az étkezésünkre, sok zöldséget, gyümölcsöt eszünk, igyekszem változatos ételeket az asztalra tenni, úgyhogy nem aggódom, hogy ártok vele neki.

Ráadásul saját kertünk van, amit nem permetezünk. :)

2015. aug. 4. 16:02
 16/25 anonim ***** válasza:
63%

Házi szalonnát, sonkát imádja, ami annyi sót tartalmaz, hogy már a látványa is érszűkületet okoz.

A kertünk 10 méterre van a gyorsforgalmi úttól, rengeteg por és kipufogógáz száll miatta. Mi nem permetezünk, de a szomszéd igen, és nem szokott szólni hogy mikor.

A gyöngém a virsli. Tudom, hogy vacak, tudom hogy ipari bőrke stb a fő összetevő.

Bűnös vagyok, de imádom. A gyerek is.

2015. aug. 4. 17:43
 17/25 anonim ***** válasza:
24%
Persze, miért ne adnék? Mondjuk egyedül a Ságát hajlandó megenni (sajtos, vagy snidlingest), de ezt nagyon szereti. Mondjuk alapvetően ritkán eszik felvágottat, mondjuk heti kétszer-háromszor, inkább sajtosszedvicset szokott enni, főleg azt kéri. Meg hozzá paradicsom, saláta, uborka, szóval jó sok zöldség. Vagy tükörtojás. Ezeket szokta vacsorázni, egyébként máskor nem eszik felvágottat.
2015. aug. 4. 18:30
 18/25 anonim ***** válasza:
29%
Csak sonkát veszek, de szerencsére a fiam meg se eszi a sima felvágottakat, még a bölcsiben sem.
2015. aug. 4. 20:21
 19/25 anonim ***** válasza:
81%

10-esnek: Nem mindenki teheti meg hogy magánoviba, bölcsibe járjon a gyereke, itt nálunk ami van itt bizony adnak párizsit és akkor mi van?

13-mas: Nem mondtam, hogy párizsival tömöm, mert a bölcsibe is kap, hanem úgy látszik nem érted a lényeget. Ott is kap, nem lehet elzárkózni ezek elöl, és igen van hogy veszek párizsit, szeritned a többi kajába mi van? Színhús, na persze! Csak az a tuti ha te magad neveled az állatot és magad termeled a zöldséget.

Amíg bírod pénzzel addig megvetetik veled úgyis a biot meg a háztájit stb.

2015. aug. 5. 11:59
 20/25 anonim ***** válasza:

Eszunk parizsit, virslit is, en pl nagyon szeretem, de a gyerekek es parom is. Erdemes figyelni mert sokszor az olcsobb sajat markasak (spar penny...) osszetevoiben jobbak mint a dragak! Amugy igyekszek egeszsegesen fozni, egeszseges alapanyagokbol, kenyeret is sutok itthon, de szerintem is inkabb a mertek a lenyeg! Nem a neha megevett parizsitol virslitollesz baja!Amugy meg egyszer olvastam egy cikket, amiben hentes irta, hogy valoban nem lehet ma mar szinhusbol keszult felvagottat venni es igen, a parizsiba sok csont koruli resz, bor, kotoszovet amitol sokan irtoznak, pedig sok hasznos tapanyakot, kalciumot, kollagent, ilyesmiket tartalmaz.....persze dontse el mindenki mi a jo a gyerekenek.

Amit en fontosnak tartok taplalkozas teren, hogy ne legyen tulsujban a hus, egyenek rendesen zoldseget es gyumolcsot es ami meg fontos, a tudatossag!!! Nem fogom megvenni az actimelt, csak mert marha jo a reklamja, hiszen sok jo name ivojoghurt kaphato ami olcsobb es osszeteteleben jobb! Nem zabos aktiviat, hanemnatur joghurtot es teszek nele en itthon cukrot (jujjj ;) ) gyumit es zabpehyhet. ez igy olcsobb is amugy. Iinkabb atudatossag es a , mertek a lenyeg, meg hogy ne doljon be az ember a reklamoknak, mint a kizaras! Hiszen talalkozni ugyis fog vele es ha izlik neki raadasul akkor tudja hogy nem baj, csak ne vigye tulzasba.

2015. aug. 5. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!