Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Három éves kisfiam beszéde...

Három éves kisfiam beszéde tényleg ekkora probléma?

Figyelt kérdés

Ma a gyerekorvos idegesített fel ezzel kapcsolatban... pontosabban ősszel már 3,5 éves a kisfiam. Most kezdi az ovit. Későn indult a beszéde 2,5 évesen még csak szavakat mondott párat, ezért jártam vele a korai fejlesztőbe. Be is indult szépen, de nagyon beszédhibàs és még mindig nem úgy beszél, mint egy három éves. Magáról E/3. Személyben beszél. Pl. DANI megy és iszik... mássalhangzókkal van problémája. Pl. Dani lehúzza nadrájojot és pihil. (Pisil) kakAó kakajojo. Ilyenek. Ha nekem beszél akkor jól ragoz, vagy, ha tesójának.

Ragaszkodtam az ovihoz, pont a beszéde miatt, hogy az majd dob rajta. Pedig most fogok szülni, szóval nem a kényelmem jlesztés, de ez egyámiatt...

találtam egy nénit, aki volt óvónéni, ő segít nekem majd a beszoktatásban és az oviba vitelben is, mert újszülöttel nem tudnám megoldani. Szóval, Ő azt mondja, hogy ne aggódjak, mire iskolába megy behozza, igaz kell neki a fejlesztés, de nem vészes a helyzet.

A szobatisztaság most alakult ki. Későn érő gyerek, ez van. De nagyon ügyes. Aktívan segít. Precízen mos kezet egyedül, beágyaz, elpakolja a játékait. Még a bilit is Ő intézi. Lehet későn, de mostanában kezdett egyedül öltózni. Régóta szépen eszik egyedül. Az már ment másfélévesen is, igaz nem így, mint most, de ügyes volt.

Tényleg ilyen nagy gond lenne a gyerekemmel, ahogy a gyerekorvos beállítja? Vagy csak érzékenyebb vagyok szülés előtt...

2015. aug. 3. 22:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Pedig ha úgy van,egy újszülött mellett IS el kell hordani!Én vittem az én 4.5 évesemet(hugi a hordozóban)TSMT-re,és más fejlesztésre is!Az én fiammal ugyan ez volt a gond,mindenben kicsit megkésett volt a fejlődé.Az oviban azt mondták nem gond,majd beéri a többieket!Aha,ja!Úgy kellett kiharcolnom,hogy középső csoporttól mehessen logopédiára az oviban(mellette elkezdtem magán logopédiát is,szerencsére házhoz jön)!Ma már 7 éves,szeptemberben kezdi az elsőt,és még mindig heti 2 logopédiai foglalkozása van!Szóval ne hagyd!
2015. aug. 4. 10:42
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem hagyom nyilván! De nem mindegy, hogy újszülöttről beszélünk vagy pár hónapos babáról. Gyerekágy alatt pàr hetes babával ezt nem tudlm cinálni. Azt hiszem ez érthető valamennyire. És nyilván nem azért, mert lusta vagyok!
2015. aug. 4. 11:34
 13/15 anonim ***** válasza:
Az utolsó vagyok.Én is újszülöttre gondoltam....szeptember végén született a lányom,a férjem 3 hétig intézte a dogokat,de utána muszáj volt korán elmennie reggel,és későn jönnie este,hiszen saját vállalkozást visz,alkalmazottakkal....onnantól én intéztem mindent.Nem volt mese.De ezzel szerintem a legtöbben így vagyunk.És egy percig se gondoltam,hogy lusta lennél!Nekem a nem év-vesztes fiamat ezért tartották vissza tavaly!Képzeld mi lett volna,ha nem járom ki anno!És mondhatom,kicsit se tett jót neki ez a plusz egy év ovi,halálra unta magát,mert ezt leszámítva iskola érett lett volna.
2015. aug. 4. 16:42
 14/15 A kérdező kommentje:

Én is szeretném, ha időben menne, mert, ha visszatartanák 7,5 évesen kezdené a sulit, ami kicsit késő szerintem.

Kijárok valami fejlesztést az tuti, de hozzáteszem most kezdi az ovit. Nem hiszem, hogy bármi is veszve volna.

Amúgy hihetetlen, hogy a 21 hónapos húga is beszél már. Most kezd mondatokat is mondani és szépen kivehető módon. Szinte tisztábban, mint a bátyja. Hogy hogy lehet ekkora különbség két testvér között, hihetetlen.

2015. aug. 4. 17:09
 15/15 anonim ***** válasza:
A 11. és 13. vagyok.Nekem ne is mondd!A legnagyobb gyerekünk-aki szintén fiú-2 évesen mondatokban beszélt,ágy és szobatiszta volt(erőltetés nélkül),és szinte önálló.Ma már 23 éves és Ausztriában egyetemista.Gondolhatod,hogy milyen furcsa nekem,hogy a 7 évesemmel ennyi teendő,megoldandó dolog van.A legkisebb, a kislány ősszel lesz 3 éves,Ő szintén hasonló kaliberű,mint a legidősebb gyerekünk....úgy vagyok vele,azért kaptuk a középsőt,hogy elfogadóbbak,türelmesebbek,toleránsabbak legyünk.Sokszor nem egyszerű-nagyon nem-koordinálni,megoldani,elfogadni a dolgokat,de úgy gondolom,ez így van rendjén!Szóval ne aggódj,minden a helyére kerül,és megoldódik majd!Sok sikert,türelmet,és jó egészséget a babához(és persze könnyű,gyors szülést)!
2015. aug. 4. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!