Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az baj, ha a lányomnak nincs...

Az baj, ha a lányomnak nincs kedvenc játéka vagy rongya vagy akármi, amit hurcolászik magával vagy vele alszik?

Figyelt kérdés

Minden babás ismerősünk gyerekének van valami mütyürje,ami nélkül sehova vagy nem alszik,ha nincs a közelébe.

A lányomnak semmi ilyene nincs. Vettem neki több fajta ilyen alvós kendőt van egy csomó plüsse,de nem érdekli őt egyik sem.

Ez összefügg valamilyen fejlődéssel kapcsolatos dologgal?

Lehet,hogy h@lye kérdés,de érdekelne.

Egy éves

2015. júl. 27. 13:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
lányomnak sem volt, fiamnak sincs semmi ilyen amit cipelne... én kétlem, hogy bármiféle fejlődéssel összefüggne :)
2015. júl. 27. 13:47
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem baj. A lányunknak is van egy "alvós rongya". De szerintem csak én beszélem bele, mert anélkül is simán elalszik. Amikor nehezebben szenderül álomba, akkor adom oda neki, amit megölel és könnyebben elalszik.

Így egyszerűbb az élet. Gondolj bele, hogy mi van, ha nem alszik el csak egy valamivel és nem tudod pótolni elvesztés esetén?

2015. júl. 27. 13:49
 3/10 anonim ***** válasza:

Az én lányomnak sincs, már öt éves. Minden este kiválaszt egy plüsst, hogy aznap éppen azzal alszik, de nincs kedvenc, meg nincs olyan hogy csak azzal.

Okos, nyugodt, türelmes kislány, vigyáz a játékaira, ragaszkodó de nem irigy, szóval nem hiszem, hogy bármi kára lenne ez miatt.

2015. júl. 27. 13:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Enyémnek sincs, sose volt. Miért lenne ez baj? Inkább nagyon is jó, szerintem olyan érzelmi biztonságban van, hogy nincs ilyenre szüksége. Ráadásul soha nem kell pánikszerűen tűvé tenni a lakást semmilyen pótolhatatlan vacakért vagy bömbölő gyerekkel visszafordulni 100 km megtétele után a nagyihoz, mert rongyi nélkül megáll az élet. Nincsenek nyálas, elszürkült, szétrágott rongyok a lakásban, nem kell rászólni, hogy ne hurcolja a földön, ne vigye ma a homokozóba, nem kell kilopni az ágyából éjjel, hogy kimoshasd végre (úgyis észrveszi reggel, hogy kimostad), és nem fogja elhagyni vagy ott fejelteni az oviban.
2015. júl. 27. 14:00
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én direkt úgy szoktattam, hogy mindenből legyen több. Nem bírnám elviselni, ha azért menne az üvöltés fél napig mert ki kellett mosnom valamit vagy már nem kapható négyzetmilliméterre ugyanolyan.

Amikor láttam h elkezdett ragaszkodni valamihez, vettem hasonlót (nem pont ugyanolyat) és azt is a kezébe adtam, majd az eredetit néha eltettem.

Így most alvós rongyból van három, mindegy hogy néz ki, csak a tapintása legyen azt amit imád:)

Plüssből is rákattant egy mesefigurára, egyből vettem neki belőle 4-5 darabot, csak más színű pólóval meg kicsit más méretben és akkor abból is elég ha egy kéznél van, nem ragaszkodik pont ugyanahhoz.

Így nincs vita, sétálni is mindig hozhat egyet, aztán ha el is hagyja, nem érdekel, van még otthon másik 4.

Mamáknál is van 1-1 a figurákból, ha ott alszunk, nem kell vinni itthonról, ez is praktikus.

2015. júl. 27. 14:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nagyjából fél éves korára lett egy alvós rongy. Saját maga "válaszotta" és ha odaadtuk neki megnyugodott, illetve ha nyűgős, akkor kéri, el is nevezte :) teljesen értelmetlen a név, de tudjuk, hogy ez az a rongy. Ez szerintem olyan hogy van akinek a cicin nyugszik meg, van aki meg cumisüvegből iszik még 3 évesen is vagy játszócumija van stb. Minden gyereknek van valami amitől megnyugszik, vagyis ha vígasztalják, akkor kéri vagy ha nyűgős.

Ha mégis van olyan akinek nincs, akkor szerintem már ne vegyél neki több rongyot :) nem hinném hogy lelki törést okoz neki, egyszerűen ő nem egy dologhoz ragaszkodik, hanem lehet rugalmasabb ezen a téren.

2015. júl. 27. 14:18
 7/10 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, nálunk is ebből a rongyból van 3 db és mosásban van, szóval ha otthagyja a bölcsibe sincs baj, sőt ha elhagynánk egyet sem történne tragédia :)
2015. júl. 27. 14:20
 8/10 Ditta323 ***** válasza:
Nálunk sincs kimondott kedvenc, de van 1 olyan plüsse amivel csak este alszik, van egy zörgős plüsse babakocsira kötve :D (madzagon van és nem tudja eldobni), és 1 plüssös zörgő kutyája kocsiba ha megyünk valahová.
2015. júl. 27. 17:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem is hozzád hasonlóan furcsa volt elejétől fogva, hogy nem akar magának semmilyen kis társat, de ő a cumit sem igényelte. Máig is van két kedvenc figurája, de nem vitte őket magával, sőt egyre inkább hanyagolja őket, ahogy egyre több dologgal játszik. Annyi hátrányát éreztem csak a cumizás elutasításával egyetemben, hogy ha valami felzaklatta, vagy csak nyugtalan volt, nem volt olyan tárgy, ami varázsütésre megnyugtatta volna, mert a cumik és ezek a kis hurcolászott játékok, kendők ilyenkor tudnának segíteni.
2015. júl. 27. 18:13
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm megnyugodtam és nem fogom erőltetni a dolgot :)
2015. júl. 27. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!