Mennyi a gyedetek most?

Figyelt kérdés
Nekem egyre csökken,de,nem értem miért?
2010. márc. 4. 20:23
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Bár már írtak sokan neked, 485 ezres, de azért egy javítás nem adót, járulékot. Ugyanis ezt az egészségbiztosítási járulékból fedezik, nem az adóból. Egyébként pedig a THGY nem volt maximalizálva, féléves kor után van bölcsöde, és már mehetsz is vissza pénzt keresni. A GYED már csak egy juttatás azoknak akik nem akarnak visszamenni dolgozni.
2010. márc. 6. 23:46
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Ja és a kérdésedre a válasz, elöszőr szuperbruttosítani kell, tehát a bruttódat felszorozni +27%-al, és akkor abból levonni a 9,5 nyugdíj, 17% adóelőleg, hozzácsapni az adójóváírást (havi 15100) és akkor megkapod a gyeded. Valszeg a szuperbruttó miat lett kevesebb.

Nem biztos, hogy jók a százalékok, mert fejből írtam őket.

2010. márc. 6. 23:51
 23/32 anonim ***** válasza:
Hát, igen! A "jól kitalált" szuperbruttósítás az oka, hogy kevesebbet kapunk. Egyébként, majdnem mindenkivel egyetértek!!!
2010. márc. 7. 08:53
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Nos, én megkérdezem a munkáltatómat, hogy most miért kaptam kevesebbet kb. 4.000,- Ft-tal. Max. gyedet kapok, tavaly minden hónapban fillérre pontosan megegyezett, ezért nem értettem. Azt mondta azért, mert a gyed min. 30 napra jár, de a február csak 28 napos volt, ezért a hiányzó összeg megfelel a 2 napi gyednek. Egyébként januárban meg többet kaptam akkor a bérpapíromon a járulékoknál volt kevesebb levonás, de azt nem tudom miért. Szóval csak ez a hónap ilyen annak, aki havi bérben van. Tavaly nekem pont februárra esett a tgyás lejárta, így akkor tört hónapot kaptam, ezért nem tűnt fel, hogy kevesebb a gyed.
2010. márc. 7. 09:46
 25/32 anonim ***** válasza:

Szia!

A januári Gyed-em 81ezer forint volt(amit februárban kaptam),mert kértem az adójóváírást.

Most nagyon kíváncsi vagyok,hogy mennyivel lesz kevesebb a februári...

Akkor kapom,amikor a munkahelyemen kapják a fizetést,ez talán a holnapi nap lesz

2010. márc. 7. 13:03
 26/32 anonim ***** válasza:

Én a maximum GYED-et kapom, és forintra pontosan ugyanannyit kaptam mint múlt hónapban 86.000 Ft körül. Tavaly is minden hónap ugyanannyi volt, olyan 84.000 körül.

Szerintem nem kell nekiesni a "485 ezer forintos" válaszolónak. Ezen az oldalon már sok vita volt azok között akik max. gyedet kapnak és akik nem. Nekem is sok volt a fizum, ennyi azért nem, de nem volt kevés. Viszont az mellett van egy lakáshitelünk, úgyhogy félretenni tudtunk valamennyit de nem sokat. Egy ismerős anyuka a játszótéren mindig mondogatja hogy de jó nekem hogy a maximumot kapom, ő kevesebbet kap kb. 20 ezerrel. De azt nem veszi figyelembe, hogy nekünk 50 ezer ft összegű lakáshitelt kell fizetnünk, nekik viszont vettek egy lakást a szülei. Szóval nem csak az számít hogy kinek mennyi a gyed.

2010. márc. 7. 17:24
 27/32 anonim ***** válasza:
aki 485ezeret keres az is megdolgozik érte, milyen alapon gondolnak egyet és húznak egy vonalat, na ennél többet senki se kap.?tényleg nem az a lényeg hogy ki mennyit tudna és rak félre, hanem aki nem dolgozik ne is egyék alapon aki nem fizet JÁRULÉKOKAT az miért kap akétór egy fillért is?
2010. márc. 7. 21:08
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Azért háborodtunk fel a "485 ezer forintoson", mert úgy kezdte a hozzászólását, hogy nem az a baj, hogy xy 45000 forintot kap, hanem az, hogy ő csak annyit amennyit. Az a másik ember, lehet hogy dolgozott ugyanannyit a minimálbérért mint ő, csak nem olyan jó helyen.

Én dolgoztam vidéken minimálbérért nagy felelőséggel a nyakamon. Aztán Pesten, fele annyi ideg és felelősség mellett 200 ezerért.

2010. márc. 7. 21:55
 29/32 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ezt nem lehet igazságosan "megcsinálni", és ezt most abszolút politikamentesen mondom. Mindig lesz olyan, aki sérelmezi hogy ki mennyit és miért (mi után kap).

Azért azt a maximumot egy kicsit feljebb is meg lehetne húzni, mert hát az is igaz, hogy a TB járulék fizetésnek meg nincs felső határa (ha jól tudom)

És különbség van azok között is akik nem dolgoznak, mert valaki keres, de egyszerűen nem talál munkát, és valaki meg nem akar dolgozni.

2010. márc. 7. 22:19
 30/32 anonim ***** válasza:

80 körül adójóvárással.

2 gyerek utáán járó családi pótlékkal 105 ezret kapok nettóban

2010. márc. 7. 23:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!