Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák ti is mindig stresszbe...

Anyukák ti is mindig stresszben vagytok?

Figyelt kérdés

Fél éves a picurkám és én mindig stresszes vagyok. Mit fog enni? mármint mint készítsek neki. Hogy fog aludni? Jön a fürdetés. stb stb

nem tudom elengedni magam. Csak én vagyok így ezzel?

2015. júl. 3. 12:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenkinek van ilyen időszaka, kinek-meddig tart. Én is stresszes voltam, kb. 8 hós korában kezdtem megszokni a teendőket, addigra lettem lazán rutinos. Tudatosan lazíts! Az sokat segít! Mély levegő, és hidd el, hogy semmi gond nem lesz a világon. Kompetens, jó anya vagy! :))))
2015. júl. 3. 12:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Én az első heteket nem szerettem, amikor még valóban nagyon új a szitu, és még nagyon nincs semmi napirend, és minden a feje tetején áll.

De aztán minden jobb lett. Azt kellett tudatosítanom magamban, hogy a gyerek így is úgy is felnő. :)

Tehát csak teszed a dolgot, a lehetőségek szerint legjobban, és kész.

Amúgy tudod: te vagy a gond-viselő, ő meg a gondtalan! Nekem az a feladatod, hogy ő gondtalan legyen, ez pedig sokszor járhat azzal, hogy a gond neked jut. :)

2015. júl. 3. 12:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem, én eleve úgy álltam hozzá, hogy nem követem el azt a hibát, hogy szétstresszelem magam. Amíg egészséges, addig nagy baj nem lehet. A logikám egyszerű volt: ha stresszelek, attól semmi nem lesz jobb, viszont jó eséllyel a gyerekre is átragad.

Bejött, mert tényleg elég nyugisan telt minden, már 14 hónapos és ő is nagyon kiegyensúlyozott.

2015. júl. 3. 13:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Én ilyeneken nem stresszelek, próbálok lazán állni a dolgokhoz, ugyanis a baba is nyűgös lesz, ha az anyukája idegeskedik. Amikor 2-3 hetesen pelenkacsere közben először lekakált (rám és a szőnyegre is jutott, mivel anyatejes volt, így kispriccelt :)), gyakorlatilag csak röhögni tudtam.

Biztos a szerencse is közrejátszik, de egy kiegyensúlyozott, jó evő, jó alvó és jó kedélyű gyerekem van.

2015. júl. 3. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!