Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy kell igényelni majd a...

Hogy kell igényelni majd a tgyást, meg az ilyesmi juttatásokat?

Figyelt kérdés

1 év 10 hónap munkaviszonyom van, a munkaviszonyom most szűnt meg a cég megszűnésével, de én már táppénzen vagyok egy ideje veszélyeztetett kismamaként, júniusban születik majd meg a pici! Akkor elvileg passzív táppénzen vagyok? vagy ilyenkor mi van? szeretnék gyedre menni, lehet? minimálbérre voltam bejelentve...

És kaphatok ilyet hogy T-gyás? és hol kell igényelni és mikor?

2010. márc. 2. 21:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha megszűnt a munkaviszonyod, csak gyesre leszel jogosult. Ennek előbb kellett volna utánajárni....
2010. márc. 2. 21:53
 2/5 A kérdező kommentje:

én úgy tudom van passzív gyed . . .

Hogy érted hogy előbb kellett volna utána járni? miért akkor mit tehettem volna ha előbb tudom? Sajnos a cég szünt meg két hónappal a két év előtt...

2010. márc. 2. 22:07
 3/5 anonim ***** válasza:

A terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelőző két éven belül 180 napon át biztosított volt, és

·a biztosítás fennállása alatt, vagy

·a biztosítás megszűnését követő 42 napon belül szül, vagy

·a biztosítás megszűnését követően 42 napon túl táppénz illetőleg baleseti táppénz folyósításának ideje alatt (vagy a folyósítás megszűnését követő 28 napon belül) . szül.

Ebből kiindulva te valóban TGYS-t fogsz kapni 168 napig, de utána csak GYEST, mivel nem leszel biztosítva a szülés napján. :-(

Passzív gyed csak akkor jár, ha a munkaviszonyod tgyás alatt szűnt meg, egyébként nem. Esetleg keress egy ismerőst, hogy jelentsen be, mert így a tgyás után valóban csak gyed-et fogsz kapni:(

ҝ

2010. márc. 4. 18:12
 4/5 anonim ***** válasza:

bocs tgyás után nem gyed-et, csak gyes-t fogsz kapni.

ҝ

2010. márc. 4. 18:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Az előttem szóló jól írta le,és a tgyást SZÜLÉS ELŐTT 30 NAPPAL már igényelheted is,mire megszülsz kapsz is pénzt,én is így csináltam,megszültem másnap jött a pénzem. Azért írom nagy betűvel hogy mikortól igéyeld mert sok kismama nincs vele tisztába,és sok vita volt belőle mire rájöttek hogy így van.Könnyű szülést
2010. márc. 4. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!