Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a munkáltatóm tb. kifizetőh...

Ha a munkáltatóm tb. kifizetőhely akkor ő tőle kapom a GYED-et? Én mindig kézbe kaptam a pénzt nem átutalással ilyenkor mi van, elküldi majd a címemre?

Figyelt kérdés
Bocs,hogy ilyen hülye vagyok ehhez,de nekem az is új volt,hogy nem az OEP-től kapom a pénzt.
2010. márc. 2. 19:12
 1/7 A kérdező kommentje:
Mármint a fizetésemet kaptam kézbe.
2010. márc. 2. 19:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen, akkor valószínűleg postán kapod majd. Bár már elég ritka, hogy nem átutalással küldik a fizut.
2010. márc. 2. 19:24
 3/7 A kérdező kommentje:
Bocsi,de még egy bugyuta kérdésem lenne:az OEP küld majd papírt a munkáltatónak,hogy mennyit fizessen majd vagy a munkáltató számolja ki?Annyira nem értem ezt az egészet.
2010. márc. 2. 19:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én munkahelyem is tb.kifizetőhely.Tőle kapom a gyed-et,ugyanakkor mindig mint amikor a fizumat kaptam.A gazdasági hivatalban kellett kitölteni egy papirt vinni kellett a baba tb kártyáját és anyakönyvi kivonatát,ekkor kezdtem el kapni a tgyást.Majd amikor az lejárt ők autómatikusan küldték a gyed igénylő lapot amit kitöltva vissza kellett vinni.Szerintem kérhetsz átutalást ha te ugy szeretnéd.Én a fizut is átutalással kaptam és a gyed-et is azon kapom.
2010. márc. 2. 19:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha a munkáltatód Tb. kifizetőhely akkor tőle kapod a gyed-et. A tgyást kitől kaptad? Mert azt is tőlük kellett kapnod.

Ha mégsem kifizetőhely akkor az OEP-től kapod, a munkáltatódtól kérik le az adatokat.

Vagy utalják vagy postán küldik, ezt neked kell kérni.

2010. márc. 2. 19:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Mikor lejárt a TGYÁS-om nekem nem küldték automatikusan a GYED-hez a papírokat nekem kellett utána járnom.Na asszem holnap felhívom a főnökömet...
2010. márc. 2. 19:41
 7/7 A kérdező kommentje:

Akkor mégsem TB kifizető a munkahelyem,mert a TGYÁS-t az OEP-től kaptam.Pedig valamiért úgy emlékeztem,hogy kifizetőhely.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2010. márc. 2. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!