Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Maja névről?

Mi a véleményetek a Maja névről?

Figyelt kérdés
2015. jún. 26. 09:20
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
72%

Amikor megismertem kislányom ovis barátnőjét, aki Maja, akkor megtetszett ez a név.

Amúgy ember név, csak néha állatoknak is adják ezt a nevet. Az lenne állat név, ha Szabó Tappancsnak vagy Kovács Vakarcsnak hívnának egy gyereket.

2015. jún. 26. 11:40
 12/30 anonim ***** válasza:
43%
Olyan méhecskés
2015. jún. 26. 11:52
 13/30 anonim ***** válasza:
93%
Nekem nagyon tetszik,van Maja ismerősöm.Aranyos,jó fej nőci.
2015. jún. 26. 12:02
 14/30 anonim ***** válasza:
63%

Tetszik, de van ami jobban, úgyhogy nem adnám.

Viszont abban többeknek igaza van, hogy felnőtteknek lehet nem a legjobb. Én szerintem választanék inkább egy olyan nevet amit Majának lehet becézni, és azt adnám.

Pl.: Marietta, Martina

2015. jún. 26. 12:13
 15/30 anonim ***** válasza:
28%
A méhecskének jól áll :D
2015. jún. 26. 12:19
 16/30 anonim ***** válasza:
81%

Jó név, és a sok mostani furcsábbnál furcsább nevek mellett teljesen jó lesz felnőttnek is, mert 10-20-30 év múlva nem lesz egyáltalán szokatlan vagy különleges. Ott lesz a csomó Fanni néni, Lili néni, Dzsesszika néni. Fel sem fog tűnni egy pár Maja néni.

A méhecske meg...jaj, mi van akkor ha van ilyen mese? Furcsa, hogy sokan nem tudnak elvonatkoztatni egy-egy mesétől vagy állattól. Viszont akkor a Vilmos nevet is száműznünk kell, mert Maja barátja Vili méhecske volt... :D

2015. jún. 26. 12:25
 17/30 anonim ***** válasza:
28%

"Furcsa, hogy sokan nem tudnak elvonatkoztatni egy-egy mesétől vagy állattól."

Mi furcsa van ebben?

A kérdező is erre volt kíváncsi, ahogy MINDEN nevekkel kapcsolatban kérdést feltevő. Arra, hogy egy bizonyos névről mire asszociálunk.

Amikor a saját gyerekednek nevet adsz, akkor is úgy veszed sorba a neveket, hogy melyikről mi jut az eszedbe. És másokkal kapcsolatban is az érdekel (már ha érdekel), hogy nekik mi az első gondolatuk.

2015. jún. 26. 12:51
 18/30 anonim ***** válasza:
94%
A húgom Maja. :) Szerintem amúgy szép név, nincs vele semmi baj, abszolút vállalható. Én még akár adnám is, ha nem lenne már egy Maja a családban. :)
2015. jún. 26. 12:53
 19/30 anonim ***** válasza:
75%
S ha találkozol majd egy Majával, leméhecskézed? Csak átvitt értelemben kérdezem. Vagy akkor sem lennél képes elvonatkoztatni?
2015. jún. 26. 12:55
 20/30 anonim ***** válasza:
34%

Ha megismersz valakit, nyilván változik a véleményed. Ha eddig pl.: minden Melinda ismerősöd feslett ribi volt, attól még nem fogsz utálni minden Melindát, de az első, ami beugrik a nevéről, az a rossz emlék lesz.

Ugyanez a helyzet a Majával vagy bármilyen más névvel, amihez társítasz valamit.

2015. jún. 26. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!