Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az alábbi...

Mit gondoltok az alábbi nevekről? Ha lány: Hargita Ha fiú: Toma

Figyelt kérdés

2015. jún. 9. 15:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%

Egyik sem tetszik.

Engem is érdekelne a favoritod?

2015. jún. 9. 17:29
 12/24 anonim ***** válasza:
76%
Hargitáról nekem a Hargitay vezetéknév jut eszembe, a Tomáról meg a torma :D
2015. jún. 9. 17:48
 13/24 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem rémesek, bocsi, én utálnám, ha így hívnának.
2015. jún. 9. 18:27
 14/24 A kérdező kommentje:

olvastam A Gyűrűk Urát. És tudom, hogy Bombadil Toma az Egy Gyűrű hatalma felett áll :)

Hargita pedig... tudom, hogy egy hegység... de mondhatnám azt is, hogy a Szabolcs meg egy megye :D

a favorit... nem mondom el :P egy magyar személynevek kialakulását taglaló szakdolgozatban futottam bele. Egyes netes oldalak szerint női név volt (de ez mindenhol csak "oda van írva" forrásadat nincs hozzá), de a Levente egy korai alakváltozatának írja. Mindenesetre magában a szakdolgozatban nem nemesíti, csupán "személynév"... szóval lehet akár női, akár férfi is.

2015. jún. 9. 18:51
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem adnám egyikset sem, se legalább ezek nem azok a nagyon erőltetett magyar eredetű nevek.
2015. jún. 9. 19:38
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, nagyon kiváncsivá tettél (magyar szakos tanár vagyok, az egyetemen is imádtam a névtan tantárgyat:)), elkezdtem keresgetni, de csak bele-belenézegetek pár neten fellelhető irományba, nincs energiám végigolvasni őket.

A lényeg: nem nagyon találom a Levente korai alakváltozatait, egyre bukkantam csak rá, ez pedig a Liüntika.

2015. jún. 9. 21:09
 17/24 anonim ***** válasza:
31%

Nekem nagyon tetszik mind a 2 név, de hogy adnám-e a gyermekemnek, abban nem vagyok biztos.

A mi kislányaink is ritka magyar neveket kaptak, kaptunk már sok-sok hideget is miatta. Én azt gondolom, hogy ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond, ez csak a Ti döntésetek kell, hogy legyen.

2015. jún. 10. 11:21
 18/24 anonim ***** válasza:
31%
A Hargitával még ki tudnék egyezni, de a Tomát már nagyon mondvacsináltnak érzem.
2015. jún. 10. 12:25
 19/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi véleményeket :)

Azért nagyjából azt szűröm le, hogy egyik néven sem akadnátok fenn úgy különösebben...

A névválasztásnál cél, hogy szép legyen, ne legyen tömegnév (5 éve az Áronról is ezt hittem... aztán most úgy látom, hogy van belőlük bőven), de ne legyen kirívó sem.

2015. jún. 10. 12:37
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, most őszintén: min akad még fel az ember a Zamirák, Gyopárok, Életkék, Cseresznyék és Sudárok világában?
2015. jún. 10. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!