Mit gondoltok az alábbi nevekről? Ha lány: Hargita Ha fiú: Toma
Egyik sem tetszik.
Engem is érdekelne a favoritod?
olvastam A Gyűrűk Urát. És tudom, hogy Bombadil Toma az Egy Gyűrű hatalma felett áll :)
Hargita pedig... tudom, hogy egy hegység... de mondhatnám azt is, hogy a Szabolcs meg egy megye :D
a favorit... nem mondom el :P egy magyar személynevek kialakulását taglaló szakdolgozatban futottam bele. Egyes netes oldalak szerint női név volt (de ez mindenhol csak "oda van írva" forrásadat nincs hozzá), de a Levente egy korai alakváltozatának írja. Mindenesetre magában a szakdolgozatban nem nemesíti, csupán "személynév"... szóval lehet akár női, akár férfi is.
Kedves kérdező, nagyon kiváncsivá tettél (magyar szakos tanár vagyok, az egyetemen is imádtam a névtan tantárgyat:)), elkezdtem keresgetni, de csak bele-belenézegetek pár neten fellelhető irományba, nincs energiám végigolvasni őket.
A lényeg: nem nagyon találom a Levente korai alakváltozatait, egyre bukkantam csak rá, ez pedig a Liüntika.
Nekem nagyon tetszik mind a 2 név, de hogy adnám-e a gyermekemnek, abban nem vagyok biztos.
A mi kislányaink is ritka magyar neveket kaptak, kaptunk már sok-sok hideget is miatta. Én azt gondolom, hogy ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond, ez csak a Ti döntésetek kell, hogy legyen.
Köszönöm az eddigi véleményeket :)
Azért nagyjából azt szűröm le, hogy egyik néven sem akadnátok fenn úgy különösebben...
A névválasztásnál cél, hogy szép legyen, ne legyen tömegnév (5 éve az Áronról is ezt hittem... aztán most úgy látom, hogy van belőlük bőven), de ne legyen kirívó sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!