Milyen ellátást kaphatok (Gyed Tgyás vagy csak Gyes)?
A szülést megelőző évben csak álláskeresési járadékot kaptam. (januártól decemberig), a szülés évében pedig dolgoztam(jelenleg is)
Most akkor melyiket veszik alapul,a megelőző évet vagy a jelenlegi munkabért?
2230 Ft/nap volt 90 napig aztán 177 napig 1380 Ft/nap
2010. április 20. a szülés várható időpontja.
a legjobb ha egy illetékest kérdezel meg, mert két részre ozlik a dolog: biztostásban töltött idő (ami ugye a megelőző két évben minimum 365 nap- ebből lehet pl félév nappali tagozaton folytatott tanulmány is akár)
És a bér, amiből az ellátást számolják, ez lehet a minimálbér kétszerese, ha nem volt figyelembe vehető jövedelem vagy pedig a munkabéred- nem tudom pontosan.
Tehát, de ezt csak mondom,mielőtt nekem ugrana valaki, hogy elképzelhető, hogy az álláskeresésivel meg van a biztosításban töltött időd, a GYED alapja pedig minimálbér kétszerese lesz,vagy a jelenlegi béred, vagy az a béred ami alapján az álláskeresésit kaptad. Legjobb ha beméész a helyi Egbizt Pénztárba és ott pontosan megmondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!