Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek a lágy vagy a kemény...

Nektek a lágy vagy a kemény hangzású nevek tetszenek?

Figyelt kérdés
Írnátok neveket, hogy melyik tetszik.
2015. máj. 22. 09:47
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább közepes, vagy vegyes, nem is tudom.

Lány példa: Eszter, Boglárka, Réka, Anikó, Viki, Sarolta, Dorottya, Ágota

Fiú példa: Csaba, Szabolcs, Ákos, András, Miklós, Gábor

2015. máj. 22. 09:51
 2/9 anonim ***** válasza:
Melyik lágy és melyik kemény? Nem igazán tudom eldönteni. Nekem a Veronika a kedvenc nevem, de fogalmam sincsm hogy ez lágy vayg kemény.
2015. máj. 22. 10:13
 3/9 anonim ***** válasza:

én sem tudom melyik a lágy és melyik a kemény. Tudnál példákat írni?

nekem tetszenek: Alíz, Anett, Noémi, Dóra,

fiúból: Bálint, Bence, Tamás, Balázs (csupa B betű :)) )

2015. máj. 22. 10:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Lányoknál a lágyak, fiúknál a kemények. Gondolom ez a nemekből adódó különbség a fejemben. Pl. Hanna és Kristóf, Lili és Zétény, Bíborka és Róbert.
2015. máj. 22. 10:24
 5/9 anonim ***** válasza:

Nálunk erre a férjem a jó példa a két kedvenc neve a Noel ami lágy és a Zoárd ami viszont elég kemény hangzású szerintem.

Közös kedvencek: Zita, Blanka, Krisztián, Soma. Na azt, hogy ezek kemények vagy lágyak nem tudnám eldönteni, nekem inkább olyan köztes.

2015. máj. 22. 10:39
 6/9 anonim ***** válasza:

A Veronika kemény, de szerintem is nagyon szép, kedves és mégis mintha valamilyen tartása lenne.

Lágyak szerintem azok a nevek, amikben dominál az M, az N, az L, estleg a "sziszegő-susogó" hangok

2015. máj. 22. 11:28
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem a lágyabbak tetszenek, de valószínűleg azért mert nekem a vezeték és keresztnevem is nagyon kemény hangzású, nehéz is kimondani néha (k, t, r hang sok van benne).

Nekem tetszik például a Lilla, szerintem ennél lágyabb női név nincs. :) de pl.: Ella, Anna, Emma, Emília, Lili, Júlia is lágy hangzásúak.

Kemény hangzásúak pl.: Réka, Kata, Krisztina, Viktória, Petra, Petra, Kitti, Nikolett, Patrícia stb.

2015. máj. 22. 11:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja az lemaradt, hogy a vezetéknévhez választanék mindenképp, ha az eleve kemény, akkor lágy hangzású keresztnevet, ha lágyabb akkor mindegy. :)
2015. máj. 22. 11:41
 9/9 anonim ***** válasza:

Lágy lánynevek: Léna, Lilla, Hella, Hédi, Nelli, Molli, Mona, Hanna, Panna, Blanka.

Kemény lánynevek: Zita, Rita, Krisztina, Véda, Vanda.

Lágy fiúnevek: Benjámin, Péter, Damján, Milán.

Kemény fiúnevek: Krisztián, Kristóf, Konrád, Rajmund, Roland.

Lánynevek közül vegyesen, fiúnevek közül a lágyak tetszenek jobban.

2015. máj. 22. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!