Nektek a lágy vagy a kemény hangzású nevek tetszenek?
Szerintem inkább közepes, vagy vegyes, nem is tudom.
Lány példa: Eszter, Boglárka, Réka, Anikó, Viki, Sarolta, Dorottya, Ágota
Fiú példa: Csaba, Szabolcs, Ákos, András, Miklós, Gábor
én sem tudom melyik a lágy és melyik a kemény. Tudnál példákat írni?
nekem tetszenek: Alíz, Anett, Noémi, Dóra,
fiúból: Bálint, Bence, Tamás, Balázs (csupa B betű :)) )
Nálunk erre a férjem a jó példa a két kedvenc neve a Noel ami lágy és a Zoárd ami viszont elég kemény hangzású szerintem.
Közös kedvencek: Zita, Blanka, Krisztián, Soma. Na azt, hogy ezek kemények vagy lágyak nem tudnám eldönteni, nekem inkább olyan köztes.
A Veronika kemény, de szerintem is nagyon szép, kedves és mégis mintha valamilyen tartása lenne.
Lágyak szerintem azok a nevek, amikben dominál az M, az N, az L, estleg a "sziszegő-susogó" hangok
Nekem a lágyabbak tetszenek, de valószínűleg azért mert nekem a vezeték és keresztnevem is nagyon kemény hangzású, nehéz is kimondani néha (k, t, r hang sok van benne).
Nekem tetszik például a Lilla, szerintem ennél lágyabb női név nincs. :) de pl.: Ella, Anna, Emma, Emília, Lili, Júlia is lágy hangzásúak.
Kemény hangzásúak pl.: Réka, Kata, Krisztina, Viktória, Petra, Petra, Kitti, Nikolett, Patrícia stb.
Lágy lánynevek: Léna, Lilla, Hella, Hédi, Nelli, Molli, Mona, Hanna, Panna, Blanka.
Kemény lánynevek: Zita, Rita, Krisztina, Véda, Vanda.
Lágy fiúnevek: Benjámin, Péter, Damján, Milán.
Kemény fiúnevek: Krisztián, Kristóf, Konrád, Rajmund, Roland.
Lánynevek közül vegyesen, fiúnevek közül a lágyak tetszenek jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!