Rosszul kiállított 91. napi igazolás?
Figyelt kérdés
Járt már így vki? Most vettem észre, hogy rosszdátum lett a papírra írva, hogy mikor töltötte babám a 91. napját. (Nem is értem, akkor, hogy nem tűnt fel.) Azóta már meg is született a lánykám. Annyiból van jelentősége, hogy pont átcsúszik másik hónapra, így buktunk egy havi családi adókedvezményt. (Félre értés ne essék, nem a megélhetésünkhöz kell, de 10ezer forint az 10 ezer forint). Utólag lehet ezzel kezdeni vmit?2015. máj. 17. 10:51
1/5 anonim válasza:
Biztos, hogy rossz a dátum? Mikor volt az utolsó menstruációd és mikorra írták a 91. napot?
2/5 anonim válasza:
Mi két havit buktunk, mert nem azt írták rá, hogy mikor töltöttük be, hanem hogy betöltöttem, és kész. De nagyon nem görcsöltem rajta, nem volt kedvem az adóhivatallal tárgyalni.
3/5 A kérdező kommentje:
március 20-án volt utolsó mensi és július 3-ra írták. Ha nagyon körülményes én se kínlódom, de reménykedem, hogy valami csoda folytán egyszerű elintézni :)
2015. máj. 17. 11:06
4/5 anonim válasza:
Igen, tényleg két hetet tévedtek.
Beszélj az orvossal és kérj tőle írásos helyreigazítást. Azzal próbálkozz a NAV-nál.
5/5 anonim válasza:
Visszamész oda, ahol kiállították és kéred, hogy javítsák, vagy adjanak újat. Ha még nem adtad be a bevallásod, akkor az új igazolás alapján adod be. Ha már beadtad, akkor lehet önellenőrizni.
Egyébként az SZJA törvény szerint nem a terhesség 91. napjától jár a kedvezmény, hanem a fogantatás 91. napjától, lehet ezért számoltak rá még 14 napot. Mondjuk én ezzel nem értek egyet, szerintem a fogantatás időpontja nem határozható meg, de a tövény akkor is így fogalmaz. Nekem egyébként az utolsó menzesz első napjától számított 91 napra töltötték ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!