Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rosszul kiállított 91. napi...

Rosszul kiállított 91. napi igazolás?

Figyelt kérdés
Járt már így vki? Most vettem észre, hogy rosszdátum lett a papírra írva, hogy mikor töltötte babám a 91. napját. (Nem is értem, akkor, hogy nem tűnt fel.) Azóta már meg is született a lánykám. Annyiból van jelentősége, hogy pont átcsúszik másik hónapra, így buktunk egy havi családi adókedvezményt. (Félre értés ne essék, nem a megélhetésünkhöz kell, de 10ezer forint az 10 ezer forint). Utólag lehet ezzel kezdeni vmit?
2015. máj. 17. 10:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy rossz a dátum? Mikor volt az utolsó menstruációd és mikorra írták a 91. napot?
2015. máj. 17. 10:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi két havit buktunk, mert nem azt írták rá, hogy mikor töltöttük be, hanem hogy betöltöttem, és kész. De nagyon nem görcsöltem rajta, nem volt kedvem az adóhivatallal tárgyalni.
2015. máj. 17. 11:05
 3/5 A kérdező kommentje:
március 20-án volt utolsó mensi és július 3-ra írták. Ha nagyon körülményes én se kínlódom, de reménykedem, hogy valami csoda folytán egyszerű elintézni :)
2015. máj. 17. 11:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, tényleg két hetet tévedtek.

Beszélj az orvossal és kérj tőle írásos helyreigazítást. Azzal próbálkozz a NAV-nál.

2015. máj. 17. 11:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Visszamész oda, ahol kiállították és kéred, hogy javítsák, vagy adjanak újat. Ha még nem adtad be a bevallásod, akkor az új igazolás alapján adod be. Ha már beadtad, akkor lehet önellenőrizni.

Egyébként az SZJA törvény szerint nem a terhesség 91. napjától jár a kedvezmény, hanem a fogantatás 91. napjától, lehet ezért számoltak rá még 14 napot. Mondjuk én ezzel nem értek egyet, szerintem a fogantatás időpontja nem határozható meg, de a tövény akkor is így fogalmaz. Nekem egyébként az utolsó menzesz első napjától számított 91 napra töltötték ki.

2015. máj. 17. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!