Ha GYED alatt leszek terhes, de már 2 éves kor (tehát GYED lejárta után) születne a kistesó, akkor milyen juttatásokra lehet számítani, mi fog járni, és mi lesz alapja?
Vagy érdemes "elméletileg" visszamenni dolgozni, és táppénzre menni? Az első baba születése előtt 12,5 év munkaviszonyom volt megszakítás nélkül.
Tudom hogy több ilyen kérdés volt már, de amiket találtam azok mind régebbiek, nem tudom hogy az új szabály vonatkozik-e már rájuk.
Én a múlt héten jártam személyesen az OEP-nél ezzel a kérdéssel, ott azt mondta a hölgy, hogy áprilisban változik a törvény, és azt nem tudni, hogy mi alapján fogják kiszámolni a juttatásokat, de jelenleg az a helyzet, hogy ha a GYES alatt születik meg a kistesó (a nagyobb 3 éves kora előtt), akkor újra kapod a gyedet és a tgyást, az előző naptári év keresetének alapján. Mivel én tavaly végig GYED-et kaptam, így, ha idén születne a kistesó, a minimálbér alapján számolnák ki(annak a 70%-a lenne). De éppen a gyed számításának az alapja fog megváltozni, és arról semmit nem tudott mondani, hogyan (!!!).
Azért kíváncsi vagyok, más tud-e valamilyen infót még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!