Adnátok kisfiatoknak a Sándor nevet?
Nálunk szmpont az, hogy közeli családtag nevét ne kapja a gyerek, így én nem adnám. Nincs bajom magával a névvel, van egy Sanyi bácsi rokonom, de ő már nyugdíjas. Viszont sokkal jobb a Sándor pl. a Manó, meg hasonló fura anyakönyvezhető neveknél.
Kérdező, itt a lényeg, hogy neked nem tetszik, így én semmiképp nem adnám, max. 2. névnek. Abba belemenne az apuka?
Ez most nagyon komolytalanul fog hangzani, de nekem a Sándor névről mindig az Indul a bakterház lova jut az eszembe. ("Sanyi! Sanyikám! Legalább a bőrit lenyúzhatnám!" :D)
Ettől függetlenül tetszik a név, de ha neked nem, akkor ne add be a derekad a férjednek, mert nagyon meg fogod bánni és sosem fogod jó szájízzel a nevén szólítani a gyereket. Az pedig az idétlen becenevek áradatához vezet...
Mindkét nagypapám Sándor volt, de mégsem adnám. Vannak nálam az úgynevezett öreges nevek, amik férfiban többek közt a Sándor.
A férjem neve is ilyen (István), emiatt azt sem adnám tovább, de szerencsére ő sem ragaszkodik hozzá.
Nem tetszik és az is kizáró ok, hogy apukát így hívják.
Ahogy az előttem szólók már írták az Alex/Alexander egy megoldás lehet.
Csak olyan nevet adnék, ami mindkettőnknek tetszik. Próbáljatok megegyezni mindenképpen.
Esetleg Alexander vagy rövidebb formában az Alex?
Ha semmi nem használ, akkor legyen a 2. neve, de első nevet akkor te válaszd neki, ez így igazságos.
Sándorral nincs baj, jobb, mint a Dominik-Patrik amiktől falnak megyek.
Alex nem magyar, csak akkor add, ha készültök külföldi karrierre, vagy ha Dominik-Patrik merült volna fel opcióként, mert azoknál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!