Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nketek nem tűnik úgy, hogy...

Nketek nem tűnik úgy, hogy mostanában talán túlságosan átvették a gyerekek a főszerepet a családokban?

Figyelt kérdés
Mikor én gyerek voltam engem nem pampucoltak annyit, mint mostanában a gyerekeket, nem minden rólam szólt, és szerintem ez így volt jó. Anyám simán lepihent délután, tévézett, addig én játszottam egyedül, nem igényeltem, hogy mindig velem foglalkozzanak. Mostanában az anyukák csak a gyerekkel foglalkoznak, állandóan velük foglalkoznak, nincs is külön életük, csak a gyerekről szól minden. Ma már szinte megkövezik azt az anyukát aki mer pihenni vagy sorozatot nézni, olvasni délután és nem a gyerekkel ül a játszótéren meg nem vele foglalkozik egész nap. Ezáltal a gyerekek is önállótlanabbak, nem tudnakn szépen eljátszani egyedül, állandóan foglalkozni kell velük. Emellett az anyukák is többször kiborulnak, fáradtak, semmire sincs idejük. Én már előre félek attól, hogy nem fogok tudni megfeleni ezeknek az elvárásoknak, képtelen leszek egész nap csak a gyerekkel foglalkozni. Persze nem pici babára gondolok, akkor nyilván többet kell foglalkozni velük, de szeirntem egy ovis korú gyerek már simánelfoglalhatja magát egyedül is. Mi a véleményetek?
2015. máj. 3. 20:15
 1/9 anonim ***** válasza:
59%

Ki mondta, hogy meg kell felelned ezeknek az elvárásoknak?

Egy valakinek kell megfelelned, saját magadnak.

Azt tedd amit a szíved mélyén helyesnek érzel.

Amúgy akkor mai szemmel nézve én is szaranya vagyok, mert simán berakom a 2 éves lányom 1 óra hosszára a rácsos ágyba míg tornázok, megnézem a kedvenc sorozatom, internetezek, főzök, mosogatok stb, nem 24 órában az ő fenekét nyalom.

2015. máj. 3. 20:25
 2/9 anonim ***** válasza:
33%
gratulálok nektek,további jó sorozatnézést!
2015. máj. 3. 20:29
 3/9 anonim ***** válasza:
42%
Hát szerintem egy gyerekkel annyit kell foglalkozni, amennyit igényel, akinek fontosabb a pihenés, sorozat, olvasás az még nem érett meg az anyaságra.
2015. máj. 3. 20:38
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

a sogornom az a tipus amit irsz: mindenek elott a gyerek, maganak semmit, csak a gyerek nehogy elejtsen egy konnycseppet. borzaszto hisztis mimoza is mindket lanya, foleg az idosebb a hazassaguk is majdnem ra ment a tudatos, "csak a gyerek" kozpontu magatartasara. a 2. gyerekenel persze mar lazabb volt, megis latszik mert az sokkal nyugodtabb mint a nagyobb.

ami engem illet, nekem a ferjem az elso az eletemben mivel o lesz velem 30 ev mulva, es a gyerekemnek addigra sajat csaladja lesz. viszont a gyerekemnek (1 eves) most nyilvan nagyobb szuksege van ram ezert a ferjem is hatterbe szorit olyan dolgokat amiket regen elvart (vacsi rend stb) ennek ellenere en nem vagyok a hive annak hogy egesz nap a baba seggebe legyek, ha epp ebedet eszem es hisztizik hogy vegyem fel, nem teszem meg, vagy ha epp noncs kedve egyedul jatszani es nyuglodik en meg a furdokadban ulok, nem fogok kiugrani csurom vizesen. takaritok ha tetszik neki ha nem, szerencsere partner ebben, eleg onallo baba (talan epp a hozzaallasnak koszonhetoen??) magatol elalszik, mert ugy lett szoktatva hogy nem ringatom/ciciztetem vegkimerulesig. sorozatokat nem nezek, de szoktam jatszani a gepen es addig o egyedul jatszik.

szerintem fejben dol el a dolog. ahogy te allsz hozza o olyan lesz, hogy mennyire vannak tobbsegben az olyan anyak mint a sogornom, nem tudom, en inkabb pozitiv peldakat latok a kornyezetemben, ugy latom a tobbseg azert probal szules elotti modon elni.

2015. máj. 3. 20:47
 5/9 anonim ***** válasza:
68%
Igényeli agyerek a nap 24 órájában, csak majd amikor ott lesz 6-8 éves és rohadtul nem tud mit kezdeni magával, mert unatkozik, na ott üt vissza a dolog. Én mondjuk nem tévézgettem, de símán kiraktam járókába 2-3 órára, amíg a kertet gazoltam stb. Amíg begyújtottam szépen elvolt egyedül a rácsos ágyban odabent. Nem ugrálok körülötte, mert nulla önállósága lesz.
2015. máj. 3. 20:49
 6/9 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem is túl van az egész anyaság kérdés sztárolva. Egyet értek a kérdezõvel, mert attól h valakinek gyereke van, nem szūnik meg önmaga is létezni. Anyum is jól csinálta, kedvenc foglalatossága az olvasás volt. Jól is nézett volna ki ha csak este 10 után tud leülni egy félórára olvasni, mert addig csak velem kell foglalkoznia. (lehet lepontozni, nem %-ot gyūjtök, ugyanis nem lesz tõle olcsóbb a kenyér:) ) Érdekes eltudtam egyedül is lenni, feltaláltam magam és még hü**e gyerek sem lettem aki érzelemsivár. Nem azt mondom h le kell passzolni a gyereket, amikor csak lehet, de nem lett semmi bajom attól hogy egyedül IS játszottam ill. nyaraltam nagyiéknál két hetet.
2015. máj. 3. 20:49
 7/9 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem ez emberfüggő, régen is voltak elkényeztetett gyerekek, voltak olyanok, akikkel abszolút nem foglalkoztak, valahol a kettő között kell az egyensúlyt megtalálni. Én is úgy gondolom, hogy attól még, hogy gyerek van nem szűnik meg létezni az ember mint egyén sem, magunkra-férjre- gyerekre ugynúgy kell időt fordítani. De mondjuk, aki gyerekvállalás előtt is otthonülős volt, hobbija sem volt, annak aztán magyarázhatod, hogy nem kell 0-24-ben a gyereket lesni, ő nyilván ezt nem fogja megérteni, mert neki ez az egyetlen elfoglaltsága van. Nem elhanyagaolható szempont a gyerek igénye sem ugye, nálunk pl egyszerű volt, volt tesóm így igazából nem is volt igényem rá óvodásan, iskolásan, hogy a szüleim szórakoztassanak, de egy egyke gyereknél ugye ez megint más.

Szóval majd úgyis hozza az élet, hogy fog viselkedi az ember, ha megvan a gyereke, felesleges elvárásoknak megfelelni, mert minden ember, gyerek más beállítódású, mást igényel. Ha a családban mindenkinek ki vannak elégítve az igényei, akkor lesz boldog és kiegyensúlyozott, nem akkor, ha anyuka feláldozza magát, mert neki még wc-e menni sincs ideje a gyerek mellett.

2015. máj. 3. 21:10
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
A másik kedvencem ,mikor a mondjuk 28 éves édesanyára úgy néznek mint a véres rongyra ,ha mamára hagyva a gyereket elmegy a barátaival vagy a férjével beülni iszogatni vagy egy buliba pl.na persze max 2 havonta egyszer.és nem egy zsákot húz magára.ja és mértékkel nyilván.az gáz?
2015. máj. 3. 21:20
 9/9 anonim ***** válasza:
nem kell a gyerek körül ugrálni. lehet úgy szoktatni hogy el van egyedül, ott vagy mellette de te is pihensz. pl.: a fiam játszik, én tőle 2 méterre nézem a tv-t. netezni nem hagy mert ahogy meglátja a laptopot azonnal jön és csapkodja :). vagy egyszerűen csak elfekszek az ágyon és pihenek. amikor főzök, takarítok, akkor is ott van körülöttem, és ha már unja egyedül magát rám kapaszkodik, két percig ölben simizem, majd leteszem adok neki játékot, esetleg ott maradok vele még 2 percig és játszik tovább egyedül. ilyen kb fél óránként van, de még nekünk felnőtteknek is kell a társaság.
2015. máj. 3. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!