Más is van olyan helyzetben, hogy hó végére alig párezer ft-ból kell kihúzniuk fizetésig?
Vagyis, gondolom van, de ki mennyiből, és hogyan szokta megoldani ezeket a helyzeteket? Nálunk pár héten, vagy napon(?) belül születik a kicsi, és párom sokszor fél attól, hogy -így is hó végére már elég necces a keret-, mi lesz majd, ha a pici is itt lesz. Pedig egész hónapban nem élünk nagy lábakon. Én jelenleg kb nettó 90-100 körül kapok, párom ugye már nem dolgozik, ő csak a gyes-t, családit(tehát ami ilyenkor jár) fogja kapni. Viszont így is, hogy nem élünk nagy lábakon, hó végére már alig marad párezer ft-nyi összeg.
Másnál hogy van ez?
Szia!
Én úgy csinálom, h mindent kifizetek, számlákat, kötelező befizetéseket, és utána elosztom a napokkal a megmaradt összeget.
2500 Ft jön ki egy napra, illetve ez az előző hónap költségvetése volt, és megpróbálok ezalatt maradni, naponta.
A múlt hónapban napi 1800-2000 Ft-ot költöttem, tehát maradt egy kevés, amit sajna azonnal elköltöttem, mert vettem használt szőnyeget, a miénk már eléggé el volt használódva.
Azonkívül még azt csinálom, h az aprót, számolás nélkül beleteszem perselybe, a múlt hónapban majdnem 5000 Ft jött így össze. A 200-asokat is beleteszem, időnként visszalopkodom :)
Nehéz, nagyon utálom ezt az életet, de egyelőre ennyi jutott nekünk...
Amikor van pénzünk, feltöltekezünk mindenből, egész hónapra. (Pelenka, tápszer, stb..) Így köv. gyedig v fizetésig a baba rendben. Aztán megnézzük, hogy mit tudunk befizetni, de mindig van 2-3 csekk, ami csúszik. (Vagy 3-4 :(
120.000 forint állandó kiadásunk van minden hónapban.
A maradék 80-ból élünk. Elég gáz ennyi pénzből kijönni, reménykedjünk jobb helyzetben !!! :)
Mi is hó elején a kellő pelus mennyiséget meg a kajáit megvesszük, ill ami számlát tudunk kifizetünk.
Hónapok óta alig pár ezres marad hó végére, olyankor én diétázok:) de a gyereknek mindig van mit enni.
Én is igy csinálom egyébként h elosztom mennyit költhetek és ha sikerül alatta maradni akkor nagyon örülök mert abból vehetek a gyereknek vmit (pl. használt ruhát vagy cipit)
Hát igen! Az élet nem egyszerű :) Nekünk sokáig kb 100e-ből kellett élnünk úgy, hogy van két pici. A pelenkából és ami nekik kellett mi is próbáltunk megvenni annyitamennyi kitart, de ez nem mindig sikerült. Nem költöttünk semmi extra dologra csak ami tényleg fontos volt. Így is elég sok számlával elmaradtunk, mert arra már nem futotta. Vagy ez vagy az. Szerencsére már kezd normalizálódni a helyzetünk. Így se leszünk gazdagok, de legalább a számlákra és a megélhetésünkre elég. Ha márnem kell kölcsön kérnünk a hónap végén akkor márjók vagyunk :) Én próbálok optimista lenni ami gyerekek melett elég nehéz.
Ha csináltok egy miden hónapban költségvetést akkor be lehet osztani azt a kis pénzt is. A gyerekeknek főként turiból vásárolok ahol 100-200Ft-okért veszem a ruhákat.
Remélem sikerül nektek is beosztani és sok boldogságot a picihez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!