Úgy értem, mennyit adományoztok/adományoztatok a templomnak? Vagy előre meg volt mondva a fix tarifa?
2015. máj. 2. 09:33
1/7 anonim válasza:
Református vagyok.
Nálunk ingyenes, így ránk van bízva, Istentisztelet után mennyit dobunk be a dobozba.
Mi 2-5-10 e /fő dobtunk be. 8-an voltunk.
2015. máj. 2. 09:41
2/7 anonim válasza:
Szintén református.
A történelmi egyházakban a keresztelő ingyenes, mert szentség, és a szentségekért nem lehet pénzt kérni.
Mi nem adtunk külön a keresztelő miatt többet, ugyanúgy adakoztunk a perselybe, ugyanúgy kifizettük a fenntartói járulékot, és rendszeresen szép összeggel támogatjuk a gyülekezeti óvodát.
Olyan van, hogy felhívják a szülők figyelmét, hogy be lehetne ám fizetni a fenntartói járulékot, ez évente 5-10000 Ft, ki lehet bírni annak, aki komolyan gondolja az egyházba való betagolódást...
2015. máj. 2. 10:01
3/7 anonim válasza:
Egyik gyerekem keresztelőjén sem kértek pénzt (római katolikus), annyiba került, amit a mise alatt adományoztunk (1000-2000 Ft-ot adtak a keresztszülők, mi csak a szokásos 200-500-at), de ez egyébként is szokott dolog. Egyedül a gyertyát kérdezték meg, hogy hozunk mi, vagy jó lesz az, amit a plébánián árulnak ezen célból, ez 200 Ft volt. (a két keresztelő között 5 év telt el, és ugyanannyi maradt az ára, így még viccelődtünk is az atyával, hogy itt nincs infláció). Elvileg, ha kérsz plusz díszítést vagy külön kórust, az szokott nálunk pénzbe kerülni, egyébként ingyenes.
2015. máj. 2. 10:19
4/7 anonim válasza:
Ingyen volt, római katolikus, utána adományoztunk 10 ezret a plébániának.
2015. máj. 2. 10:47
5/7 A kérdező kommentje:
tudom hogy nem kernek erte penzt, en inkabb arra volnek kivancsi hogy adtok e emiatt kulon nagyobb osszeget. en katolikus vagyok amugy es ilyenrol hogy fenntartoi dij még nem hallottam...egyhaz adot se fizetunk ha egyaltalan van még olyan...szoktunk a perselybe mindig dobni, a keresztelo szent mise kereteben lesz nem kell kulon diszites..
2015. máj. 2. 10:50
6/7 anonim válasza:
Második vagyok.
A fenntartói járulékot hívja a nép úgy, hogy "egyházadó". :) Szóval ez ugyanaz.
Biztos vagyok benne, hogy a katolikusoknál is van ilyen.
Az egyház ugyanis adományokból él, bár ezt kevesen tudják és hiszik el. Az állami támogatás nem túl sok, az 1 %-ok sem lendítenek sokat egyházközségek tekintetében.
Ha tudtok, adjatok adományt keresztelő után, annyit, amennyit jó érzéssel adni tudtok.
2015. máj. 2. 11:23
7/7 anonim válasza:
Nálunk 10.000 Ft-ot szokás tenni a perselybe. A papunk pedig whiskey-t kér:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!