Mit tegyek, ha úgy érzem nem tudok megbocsájtani a lányomnak?
Ó, kérdező, nagyon sajnálom...megértem, hogy most csalódtatok a lányotokban, h 16 éves létére ilyen kis dörzsölt, sumák és pont azokat veri át, akik mindent megadtak neki.
Én is azt javaslom, h mivel ez egy jól kitervelt hazugság volt, ráadásul nem egyszeri alkalom, hanem egy hónapok óta tartó hazugságlánc, mondd neki, h a 18. szülinapjáig maradhat otthon, onnantól intézze maga a lakhatását a kis barátjával, ha ilyen kis ügyesek voltak. Anyagi támogatást is addig kap. Ha szólt volna becsületes lett volna, maradhatna bármeddig, mert bajba bárki kerülhet. Orvoshoz menjen egyedül a kórházba, vagy a barátjával, iskolából a szülésig ki nem maradhat, hacsak nem veszélyeztetett. Menjen szépen a tesitanárhoz, jelentse be neki, h terhes, kérjen felmentést. szóval érezze csak a súlyát, hogy mit vállalt, hiszen ha ő már annyira felnőtt, akkor anyukára itt már semmi szükség, meg tudja oldani egyedül.
Egyébként elképzelhető, h időközben megbánja majd, amit veletek, a szüleivel tett. Ha nem bánja meg, nem látja be, h ezt nem így kellett volna, rakd ki nyugodt szívvel 18 éves kora után.
Szomorúan olvastam a kérdést, nagyon nehéz lehet. Nem irigyellek. :-( A többiek már leírtak mindent, az meg biztos, hogy a lányod később meg fogja bánni.
Remélem írsz még, hogy hogy alakultak a dolgok.
Kitartást!
Szerintem itt már csak a következetes szigor segíthet.
Lehet, más erre rávágná, hogy késő bánat, eb gondolat... de nem. Persze a szigor már nem teszi meg nem történtté a dolgokat, de az se mindegy, mostantól hogy alakul.
A magzat ártatlan, őt nem büntetném, de az fix, hogy minden lehető eszközzel a lány tudtára adnám, hogy mit is szabadított ránk, és az egyik ilyen eszköz bizony az anyagiak.
Te is írod, hogy rendesen megterheli ez majd a családi kasszát, hát tudjon erről a lányod is.
Lehet, elsőre kicsinyes, de például ezentúl nem adnám, csak a minimumot mindenből.
Pl.: Kihízta a farmerét a terhesség miatt? -> "Bocsi kicsim, de a gyerek ruhájára kell a pénz, erre most nem jut, próbáld megoldani máshogy."
A fiú szülei mit szóltak, hogy állnak a helyzethez?
A kisasszonyt tuti "létminimumon" tartanám, csak a legszükségesebb dolgokat kapná meg, ha ennyire felnőtt, oldja meg magának.
Szülés után is csak minimálisan segítenék a baba körül, buli, pasizás, stb miatt nem passzolhatná le nekem, és amíg otthon van, a házimunkát is megnyerné, ha már egyel több gyereket kell eltartanom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!