Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha úgy érzem nem...

Mit tegyek, ha úgy érzem nem tudok megbocsájtani a lányomnak?

Figyelt kérdés
A lányom 16 éves, és sajnos kiderült, hogy terhes...15 éves koráig semmi baj nem volt vele, jó tanuló volt, annyira jó volt a kapcsolatunk, szép nyugodt családi életünk volt. Bekerült abba az iskolába, amibe akart, jól is tejesített, rendes barátai voltak. Aztán udvarolni kezdett neki egy olyan fiú, aki nem tipikusan a lányos anyukák kedvence. Tiltani nem tiltottuk, mert én is voltam kamasz, azzal féltem, hogy még jobban a karjaiba löktem volna. Nem is gondoltam, hogy túl komoly lenne köztük a dolog, nem maradt ki soha estére, nem aludtak egymásnál, de hát mint látszik a dolgot megoldották máshol. A lányom direkt későn szólt, mikor már nem is gondolhattunk más megoldásra, mint hogy meg kell tartani a gyereket. Azóta teljesen depressziós vagyok, hogy nem vettem észre, mi folyik köztük, hogy valami nincs rendben vele. Bánt, hogy hazudott nekem, hogy nem bízott meg bennem, hogy felelőtlen volt, hogy felborul az egész eddigi életünk, hogy én fogom ezt a gyereket felnevelni, hogy nagyon nehéz élete lesz a felelőtlensége miatt mindenkinek. Hibás vagyok én is biztos, mert csak meg történt ez, de nem bírok ránézni, mély és őszinte harag van bennem, pláne mikor látom, hogy ő meg örül...Meg kell bocsájtanom, de nem tudom hogyan :(
2015. máj. 1. 10:57
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem félidősen derült ki, de 16. héten szólt,után már nem akartam tovább vinni a dolgot minden áron abortuszra...Lehet sikerült volna még de már nagynak érzetem a babát ehhez..., és volt bennem egy olyan érzés is pár hétig,hogy "egye meg amit főzött"...Sokszor eszembe jut,ez volt-e a helyes döntés, mai napig nem tudom. Alapból az elmúlt fél évben hízott kicsit, de nem is mustráltam, hogy nem-e terhes. Meg igazából olyan téren biztosra ment, hogy a becsomagolt betétek voltak a szemeteseben minden hónapban, nem gyanakodtam. Felvilágosítva fel volt, attól félek leginkább, hogy mi van ha szándékosan csinálta..??? Nem tudom, ez már nemfog kiderülni sohase...
2015. máj. 1. 12:57
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Minden hónapban figyelt még a betétekre is? Na eználam kiverte a biztosítékot! Hát tényleg egye meg amit főzött! Járjon szépen suli mellett dolgozni ő is és a kis barátja is! A terhesség nem betegség, sokan dolgoznak még a 3. trimeszterben is. Anyagilag csak akkor segítenék nekik, ha a babának nincs mit ennie kb. Felháborító, hogy így viselkedett/ik veled a lányod!
2015. máj. 1. 14:20
 13/18 anonim ***** válasza:
86%

Ó, kérdező, nagyon sajnálom...megértem, hogy most csalódtatok a lányotokban, h 16 éves létére ilyen kis dörzsölt, sumák és pont azokat veri át, akik mindent megadtak neki.

Én is azt javaslom, h mivel ez egy jól kitervelt hazugság volt, ráadásul nem egyszeri alkalom, hanem egy hónapok óta tartó hazugságlánc, mondd neki, h a 18. szülinapjáig maradhat otthon, onnantól intézze maga a lakhatását a kis barátjával, ha ilyen kis ügyesek voltak. Anyagi támogatást is addig kap. Ha szólt volna becsületes lett volna, maradhatna bármeddig, mert bajba bárki kerülhet. Orvoshoz menjen egyedül a kórházba, vagy a barátjával, iskolából a szülésig ki nem maradhat, hacsak nem veszélyeztetett. Menjen szépen a tesitanárhoz, jelentse be neki, h terhes, kérjen felmentést. szóval érezze csak a súlyát, hogy mit vállalt, hiszen ha ő már annyira felnőtt, akkor anyukára itt már semmi szükség, meg tudja oldani egyedül.

Egyébként elképzelhető, h időközben megbánja majd, amit veletek, a szüleivel tett. Ha nem bánja meg, nem látja be, h ezt nem így kellett volna, rakd ki nyugodt szívvel 18 éves kora után.

2015. máj. 1. 15:23
 14/18 anonim ***** válasza:

Szomorúan olvastam a kérdést, nagyon nehéz lehet. Nem irigyellek. :-( A többiek már leírtak mindent, az meg biztos, hogy a lányod később meg fogja bánni.

Remélem írsz még, hogy hogy alakultak a dolgok.

Kitartást!

2015. máj. 1. 15:59
 15/18 anonim ***** válasza:

Szerintem itt már csak a következetes szigor segíthet.

Lehet, más erre rávágná, hogy késő bánat, eb gondolat... de nem. Persze a szigor már nem teszi meg nem történtté a dolgokat, de az se mindegy, mostantól hogy alakul.

A magzat ártatlan, őt nem büntetném, de az fix, hogy minden lehető eszközzel a lány tudtára adnám, hogy mit is szabadított ránk, és az egyik ilyen eszköz bizony az anyagiak.

Te is írod, hogy rendesen megterheli ez majd a családi kasszát, hát tudjon erről a lányod is.

Lehet, elsőre kicsinyes, de például ezentúl nem adnám, csak a minimumot mindenből.

Pl.: Kihízta a farmerét a terhesség miatt? -> "Bocsi kicsim, de a gyerek ruhájára kell a pénz, erre most nem jut, próbáld megoldani máshogy."

2015. máj. 1. 16:33
 16/18 anonim ***** válasza:
Hát azért egy farmert épp kaphatna, ha kihízta, kínozni azért nem kell. Csak ha eddig a legdivatosabb, csinos, márkás darabokat kapta, most kapja a legolcsóbbat, vagy szerezzen be magának használtan.
2015. máj. 1. 16:58
 17/18 anonim ***** válasza:

A fiú szülei mit szóltak, hogy állnak a helyzethez?

A kisasszonyt tuti "létminimumon" tartanám, csak a legszükségesebb dolgokat kapná meg, ha ennyire felnőtt, oldja meg magának.

Szülés után is csak minimálisan segítenék a baba körül, buli, pasizás, stb miatt nem passzolhatná le nekem, és amíg otthon van, a házimunkát is megnyerné, ha már egyel több gyereket kell eltartanom.

2015. máj. 1. 17:13
 18/18 anonim ***** válasza:
29 évesen sem vagyok biztos abban hogy jó döntést hoztam-e azzal hogy gyereket vállaltam..nemhogy 16 évesen a lányod.. sajnállak.
2015. máj. 2. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!