2 éves gyereknek kell fénykepes szemelyi igazolvany? (Kislányom 2 évea es meg nincs neki)
Fiam másfél éves. Jövőhéten megcsináltatjuk neki mert igen sajnos megbüntethetnek. :(
Ingyenes, és évig érvényes.
A jogszabály szerint minden magyar állampolgárnak, ha nincs érvényes útlevele, vagy érvényes vezetői engedélye, rendelkeznie kell személyazonosító igazolvánnyal. Azaz valóban kell a 14 év alatti gyerekeknek is. 14 éves korig a kiállítása ingyenes. Bár valóban szabálysértés, de nem büntetnek, hanem felhívják a szülők figyelmét a hiányosság pótlására.
Nekem is van egyébként két 3 év alatti gyermekem, én sem tudtam, hogy kell nekik személyi, kivéve ha uniós országba utazunk, és nincs útlevele. De tévedtem. :)
"A személyigazolvány 6 éves kor alatt a kiadás napjától számított három évig érvényes. Ezt követően 14 éves korig érvényes, majd annak betöltése után egészen 20 éves korig nyolc év az érvényesség határideje. "
benne a kérdező linkjében
ez nem azt jelentené hogy 3 személyi igazolvány váltja egymást?
amúgy 14 alatt ingyenes az összes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!