Akin szülés után még fél évvel is több mint 15kg felesleg maradt, mikor kezdtél el fogyózni? Hogyan? Sikerült leadni a felesleget? Tornáztál is?
En megvartam amig levalasztja magat utana nekikezdtem az onsanyargatasnak.
25 kilotol szabadultam meg 1 ev alatt.
Nullaztam a feherlisztet es a cukrot, napi 5-6 etkezes de epp annyit, hogy ne legyek ehes. Szamoltam eleinte a kaloriat es amint raereztem kb mennyi az annyi mar nem figyeltem a szamolasra, mert szemre egiteltem mi az a mennyiseg amit lehet.
Rizs burgonya minimalis mehet csak. Gyumolcsokkel is ovatosan bantam.
Rengeteg salatat ettem ontetek nelkul.
Tornaztam sokat es beiktattam 1-1 salaktalanito napot zoldseglevekkel (amennyi csak belemfert, annyit ittam)
Eloszor csupa pattanas lettem majd a borom is gyonyoruen kitisztult. Feszesedtem fogytam es a dicseretektol onbizalmat nyertem igy extra erovel csinaltam.
Egy volt fontos nekem, ha nincs kedvem akor is kell valait csinalni. Hol zumbaztam hol erobik dvd-re kocogtam usztam mikor mihez volt kedvem. Eros mensinapokon inkabb csak jogaztam nyujtottam. Ha egy nap kimaradt utana nap meg annyi kedvem sem volt mint elozoleg. Igy kotelezoen minden nap kellett a mozgas.
Most is jogazom de kismamakent. Remelem most is sikerul majd helyreraznom magam 😊
Soksiert Neked!
Nekem már nagy ovis a gyermekem, de leírom, hogy mi történt velem.
Rajtam SOKKAL (nagyon sokkal) több maradt, mint 20 kg- ennek részben hormonális, részben lustasággal összefüggő okai voltak.
Elértem azt a szintet, ami nemcsak esztétika szempontjából volt csúnya elhízás, hanem elkezdődtek a kövérséggel összefüggő egészségügyi gndok is megjelenni (többször mért magas vérnyomás, izületi fájdalmak, fáradékonyság, légszomj, alvási apnoé kezdeti jelei stb.)
Bevallom őszintén engem ezek ijesztettek meg igazán, mert belekényelmesedtem a kövérségembe- szégyen, de tény.
Szóval megvolt az igazi motiváció (a soraidból úgy tánik, hogy most neked is- és ez nagyon jó, ez kell). Akkor én elmentem szakorvosokhoz, háziorvoshoz, dietetikushoz és SEGÍTSÉGET kértem, mert ilyen 20+ testsúlyokat nem nagyon lehet önerőből leadni, keveseknek sikerül TARTÓSAN megtartani, főleg úgy, hogy ne alakuljon ki valami komoly hiánybetegség.
Szóval én nagyon komoly orvosi segítséget kaptam, illetve az étkezésben is- pedig korábban is azt gondoltam, hogy húúú én aztán tudom, hogy mit hogy kell enni, még a mennyit-et is. Így utólag visszagondolva nagyon el voltam tévedve (hogy ebből mennyi volt a tényleges tudatlanság/információhiány és mennyi a saját magam megvezetése- ami valljuk be a kövér emberek és általában a szenvedélybeteg emberek sajátossága is- azt nem tudom, de szerintem ez utóbbi volt a dominánsabb.
Rendszeresen jártam kontrollokra, vérvételre, kaptam receptes (NEM engedély nélküli csodabogyós!!) vitaminpótlást, ami pont nekem hiányzott, fehérjepótlást stb., étkezuési naplót KELLETT vezetnem- tényleg nagyon bejön- ha online akarod, akkor ajánlom a kalóriabázis.hu-t.
Nekem ez a rendszeresség bejött és az, hogy bizony az egy kanál micsodácska is 200 kcal is lehet, szóval keményen NEM-et kell mondani.
Heti 1* mérekezés, súly, BMI számítás, testzsír%, körméretek nyakon, felkaron, mell, mell alatt, derék, csípő, comb, boka és mindez táblázatban vezetve úgy, hogy a célsúlyhoz néztem, hogy mennyi van %-ban, kg-ban és ez is motivált- meg persze a szoros orvosi és dietetikai kontroll.
2 ilyen hónap után már kerestem egy komoly (!) személyi edzőt. Igen, az egészség drága mulatság, az edzőt ajánlották, nem olcsó, nagyon nem, de megtanított használni a testemet és megszeretette velem a mozgást- ahogy még talán soha életemben nem éltem meg.
Tudom, hogy banális, de rájöttem, hogy nem az a jó mozgás, amikor kiköpöd a tüdődet, fájdalmas izomlázad van stb. Nekem rá kellett jönnöm, hogy mi az a normális kardiózás (ehhez tényleg kellenek egyéni mérések, tartományok, akár pulzusmérő öv/óra stb.)
Egyébként ilyen nagy túlsúllyal mint nekünk van/volt az orvos és az edző is egyetértett abban, hogy a siker 80-90% az étkezésen, kb. 10 %-ban a mozgáson múlik (természetesen a mozgásnak a fogyáson túl is számos előnyös tulajdonsága van az állóképességre, egészségre stb.)
Nekem már nem sok van hátra, hogy a kitűzött célt elérjem, de komolyan mondom, hogy szakemberek támogatása, szakértő segítsége nélkül nem ment volna egyedül.
Nem tudom, mennyi idős vagy (én már majdnem 40), de az életkor előrehaladtával nehezebben is megy le a felszedett túlsúly, a moiváció is bajosabb, főleg kútfőből, egyedül.
Ezért mindenképpen azt tanácsolom, hogy kérj segítséget a háziovosodtól (már csak annak megítélésére is, hogy van-e nálad is valamilyen hormonális gond, ami megnehezíti a folyamatot) és tényleg húzz egy vonalat, tégy egy elhatározást és fogj hozzá.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!