Egyedülálló nő fogadhat örökbe gyereket? Ha igen, mi a menete és feltétele?
Még a házaspároknál is elég hosszú a várakozási idő, kb. fél évtől 3 évig. Ettől függetlenül meg kell kérdezni az illetékes TEGYESZ-nél (Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat) vagy a Gyámhivatalnál.
Nem akarok vitatkozni az előttem szólóval, de én úgy tudom, hogy egyedülállónak nem szívesen adnak.... de ne legyen igazam!!!!
Persze hogy fogadhatsz örökbr.a feltételek:SZÉP àpolt tiszta lakàs,jo munkahelyed legyen,ne legyél büntetett elöéletü,pszichologus is elbeszélget veled(képes vagy -e a feladatra)
nos sehol se megy gyorsan,ez igasz,de ha jok az ismeretségi köreid(pl:nekem baràtnöm volt àllami gondozott,és amint betöltötte a 20-at,keresett egy àllàst,és azonnal örökbefogadhatott egy picit(persze baràtja is van)hihetetlen,de igaz.
nos reménykedni reménykedhetsz,csak sok idöbe tartt,eg sok kivizsgàlàs stb
A 2. válaszoló vagyok, örülök, hogy én tudtam rosszul!
Hát igen, én sem értem, hogy miért nem változtatják már meg a törvényt, kinek jó ez a hosszú várakozás?? Szegény gyerek milyen lelki törést szenved már néhány éves korára, ha nem nevelkedik szerető szülő mellett!
Drukkolok, hogy hamar menjen!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!