Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon jó képességű, ám...

Nagyon jó képességű, ám végtelenül lusta gyerekeddel szemben mi lenne a fontosabb: a családi béke és közepes tanulmányi eredmények vagy örökös harc, de nagyon jó tanulmányi átlag?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 5. 22:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, hoyg milyen idös a gyerek, meg ki harcol kivel a családban

Ugyanis egy 14-16-18 éves "gyereket" semmiféle harccal nem tudsz rávenni a jó tanulmányi átlagra, ha nagyon nyomás alá helyezed, akkor csak rosszabb lesz a helyzet.

A családi béke meg olyan dolog, hogy nem mindegy, mir ért alatta valaki.

Okosabb lenne megbeszéli a gyerekkel, hogy l mit hogyan lát és valami közös megoldást keresni.

2015. ápr. 5. 22:31
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Szorgalom, kitartás ezt igenis tanítani kell otthon a gyereknek, ha kell, leülni vele minden áldott nap és nem engedni felállni a könyv felől, mert majd jön azzal, hogy szomjas, éhes, pisilni kell..NEM.

később vissza fog köszönni, sikerre fogja vinni az életben!

Ne add fel.

2015. ápr. 5. 22:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

egyetértek az utolsoval. én alapbol szorgalmas, lelkiismeretes gyerek voltam.

a bátyám nem..viszont sokkal jobb képességu volt, mint én.

mindennap anyám leult vele tanulni, kikérdezte, leellenorizte, hogy megcisnálta- e házi feladatokat..megnézte, hogy a táskájába rendes bepakolt-e..stb.ennek ellenére, o mégis szakmunkás iskolába akart menni késobb. anyám azt mondta, rendbe van kisfiam. ott, akkor azt mondták a tanárok a szuleimnek, hogy nem értik ez a joképességu gyerek mit keres ott...végul a tanárok "ostorozására" párhuzamosan elkezdte az esti gimnáziumot. majd felvették elsore egyetemre, amit phd-val fejezett be.

a nagyanyám mindig elmondja, ha annak idején nem hajtotta volna anyám, nem ult volna mellette, senki nem lenne belole. ezt a bátyám is tudja, és már hálás (igy 34 év távlatában) anyumnak azért, hogy nem hagyta elkajlodni.

2015. ápr. 5. 23:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj vissza a te gyerekkorodra, hogy neked mi volt a nehézség, mi volt az amit utáltál ésmi az amit szerettél volna, vagy szerettél.

Èn közepes tanuló voltam jó képeségekkel, és nagyon nyitott. DE a szüleim soha nem ültek le velem. Ebben a korban még nem gondoltam, hogy a szüleimnek kellene segíteni, ésök önkéntesen soha nem ültek le velem tanulni(max kikérdezték a verset).

Soha nem olvastak nekünk még gyerekkoromba sem.

Szerintem a legtöbb tantárgyat föleg az elsö évekbe nagyon érdekessé lehet tenni. A szülö rengeteget tud segíteni a gyereknek azzal, ha mellé ül és megmutatja neki, hogyan kellene tanulni.

Nem harccal, hanem egyenranguként. A gyerek ne érezze, hogy neki ez rossz, hanem azt érezze, hogy valami érdekeset fog csinálni.

2015. ápr. 6. 07:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem derül ki, hogy itt egy kisebb (6-10 éves) vagy kamasz (14-18) gyerekröl van szó.

Ugyanis leülni vele, együtt tanulni, stb egy kicsinél megoldás lehet, a nagyobbaknál csak ellenkezöl hatást ér el vele a szülö.

2015. ápr. 6. 08:05
 6/7 anonim ***** válasza:
95%

ezen én is sokat gondolkodtam...

mivel a nagylányom elég lusta

annyi a szerencsém h jó tanuló

de kész horror a tanulás vele mert ami 20 perc alatt meglenne azt ő 2 óráig húzza

nekem az vált be h motiválom

ha rendesen x időn belül kész a lecke akkor kap jutalmat

ami pénz lévén 13 éves

heti szinten számolok el vele és füzetben vezetem

ha elhúzza akkor levonás ha kész akkor plusz

a jegyekért is kap vagy nem kap zsebpénzt

úgy néz ki h ez elég eredményes vele szemben

az öccsével nincs gond

haza ér és képes cipőben kabátban nekiállni leckét írni :-)

2015. ápr. 6. 09:46
 7/7 A kérdező kommentje:

13 éves lesz, 6. osztályos, nagyon jó tanuló volt eddig, de most hirtelen teli lett kevésbé jó jegyekkel.

Én szívem szerint erőltetném, de tényleg eszméletlen küzdelem. Ugyanakkor sajnálnám, ha elfecsérelné a tehetségét, kiesne a gyakorlatból, sőt azt hinné, hogy ez elég, mert nagyon tanulékony gyerek.

2015. ápr. 9. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!