Miert van az hogy ti nok. Ez a cikk akadt ma a kezembe es ha ismernem az irojat komolyan fenekbe billentenem. Mit szoltok hozza? Ennyire csak a kulsosegek szamitananak? Ilyen kegyetlen vilagban elunk?
Miért van az, hogy némely babakocsit toló, pár hónapja szülő nő úgy néz ki, mint egy lenőtt hajú mocsári teknős ? A válasz egyszerű. Úgy gondolják megtehetik.
Azt gondolják, hogy a szülés és a baba felmenti őket, hogy a gyerek egy pajzs, amit maguk előtt tartva menetelhetnek előre a társadalom országútján, és ha valaki, teszem hozzá teljes joggal meg meri említeni nekik, hogy „tényleg nagyon cuki az a hányás folt ott azon kantáros kertész gatyádon 3 napja, de ha lehetne kezdjél már magaddal valamit mert ránk hívják az ÁNTSZ-t,” na akkor van nagy felháborodás, hogy te sötét paraszt, hogy mondhatsz ilyet hiszen 2 éve szültem…
Értitek 2 éve... LOL
Mit húzzátok egymást? :-D
Nem tök mindegy, hogy a szomszéd Maris vagy egy idegen nő hogy néz ki szülés után?
Én pont lefo.som!!!
Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja/tudja.
Mennyivel szebb lenne az élet, ha mindenki a saját portáján söprögetne...biztos lenne mit!
Azért van igazság a cikkben. Ugyan nem a kinézettel van tapasztalatom, de elég gyakran érnek atrocitások anyák részéről, melyeket azzal igazolnak, hogy nekik gyerekük van. Csak néhány példa: egyszer arra jöttem haza, hogy egy vadidegen nő áll - szüleim vendége - a kutyám ketrecében, aki csak nekem fogad szót és harapós. Mikor rá merészeltem szólni, hogy ugyan mit csinál ott mert az a kutya nem az ő tulajdona és amúgy mindjárt meg fogja harapni, közölte velem, hogy én hallgassak, mert ő jobban tudja, hisz neki több gyereke van és 2 diplomája... Vagy amikor egy kedves anyuka elkezdett velem az utcán üvölteni, hogy én egy sz*r taknyos vagyok, mivel nem léptem le a járdáról amikor szembe jöttek, hanem csak a szélre húzódtam, hogy ők is elférjenek ha kicsit arrébb húzódnak. De mit képzelek én, mikor neki gyereke van...
A múltkor is volt itt egy olyan kérdés, amiben a nő azt mondta, hogy ő már nem tud olyan csinos lenni, mint a kolléganő, mert hisz ő mááááár 35 éves és szült a férjének egy gyereket. 14 éve.... Hát elég poén.
Szóval ha az anyákat zavarja a róluk kialalkult kép, akkor úgy kéne viselkedni, hogy az megváltozzon.
És sem értem a felháborodást. Egyrészt a cikk írója így látja, szíve joga hozzá, akkor is, ha férfi. Másrészt akinek nem inge, nem veszi magára. Ergo felesleges puffogni, hogy "de nem is így van".
Szerintem a cikk írója nem arról beszélt, hogy szülés után rögtön szupermodellként kell kinézni. Mindenki tudja, hogy az első időszak fárasztó. De arra mindenki képes, hogy hajat mosson és a sétához felvegyen egy normális ruházatot (nem, nem kiskosztümöt, csak egy farmert vagy hasonlót). Aki meg "nem képes rá", az nem is akarja.
Előfordul, hogy a gyerek összeken minket, de a cikkben nem erről volt szó, hanem hogy (túlzással) 3 napos rászaradt akármi van az illető ruháján. Ez azért lássuk be, ez nem oké.
Én értem, mit akar mondani a cikk írója, még ha ezt esetleg kicsit erős stílusban is teszi, pedig nő vagyok, van gyerekem, és nem rohangálok kiskosztümben az utcán.
Ettől függetlenül ezt az adott párnak kell megbeszélnie egymással. Ha nekik nincs gondjuk vele, másnak sem kell beleszólni. A cikk íróját miért zavarja, hogy elsétál egy "lenőtt hajú mocsári teknős" mellett az utcán? Nem neki kell vele ágyba bújnia, hanem a férjének.
Itt az a lényeg, hogy ha egy pár megismerte egymást valahogy, akkor a nő (és ez ugyanúgy érvényes a férfira is) ne kezdje el a gyerekre hivatkozva elhanyagolni magát, mert fordított esetben szerintem neki sem tetszene, ha a férje egyszer csak elhízna, nem foglalkozna magával és egész nap kinyúlt melegítőben ülne.
Egyébként meg, az egyik válaszoló soraira reagálva: nem, nem minden férfi olyan, hogy 3 percre sem lehet magára hagyni a gyerekkel és nem értékeli a felesége erőfeszítéseit. Ahogy a cikk, úgy ez a válasz is erős általánosítás. A férjem most szombaton is egyedül volt otthon a fiunkkal. Játszottak, voltak sétálni, adott neki vacsorát, megfürdette, lefektette, és nem volt semmi gond, nem szedték szét a lakást. A többi nő érdekében remélem, hogy ez nem olyan kirívó eset, és más férfiak is képesek erre.
Hat szerintem erosen tuloz a cikk iroja vagy nem tudom milyen korben mozog. Az en ismeroseim mind fantasztikusan neznek ki szules utan. Egyet sem ismerek akire raillene ez az iromany.
En is jarok fodraszhoz, szoliba heti 2x,futni estenkent, sminkelek minden nap. 2 pici gyermekem van. Huzos az biztos, nekem az a szerencsem, hogy ferjem itthon van 48ban. Ha nem igy lenne, valoszinuleg meg ennel is nehezebb lenne megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!