Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kistesó kérdés? Valaki volt...

Kistesó kérdés? Valaki volt hasonló helyzetben? Hogy döntött?

Figyelt kérdés

Most 2 éves a kisfiam, elég húzós 2 év van mögöttünk. Kb. 1 hónapja alussza át az éjszakát, az előtte lévő időszakot nem elemezném bővebben. Milliószor elkönyveltem, hogy "soha többet babát", persze az ember nem így működik, miután kipiheni magát :)

Viszont elég nagy a dilemmám..persze nem az alapján fogok dönteni, hogy ki mit javasol, csak érdekelnek tapasztalatok, aki hasonló helyzetben volt.

Most végre 2 év után úgy érzem, van egy kis nyugim. Este pár szabad óra, délután is, mikor alszik. Egyedül is sokkal jobban eljátszik, na meg az alvás: mondhatni többet alszik, mint fél-1 évvel ezelőtt...és persze összefüggőben. Elgondolkodtam tehát, hogy akár bele is vághatnánk, lehetne lassan tesója a fiunknak. Viszont akkor minden kezdődne elölről. Semmi biztosíték arra, hogy jobb, könnyebb baba lesz, mint a fiam volt, de persze ez is megeshet. Újra le lenne kötve minden egyes másodpercem, amit ennyi idő távlatából elég frusztrálónak éltem meg. Segítségem nincs, ráadásul most még messzebb költözünk a szüleimtől is (eddig azért kb. kéthetente eljöttek egy napra hétvégén, de most max. havi 1x találkozunk majd), olyan helyre, ahol senki rokon, ismerős nincs. Mindenre egyedül voltam eddig is, bármi volt, éjszakázás, betegség... most pl. kettesben vagyok itthon a fiammal, nemrég betegek voltunk, én is lázas, akkor sem volt senki segítségem, magam oldottam meg mindent, úgy ahogy... A költözés is hasonlóan fog zajlani, a gyerkőc mellett pakolok majd mindent, összepakolás, kipakolás, segítség nem lesz, mindent egyedül (plusz férjem munka után max., amennyit tud)

Szóval ez két gyereknél sem lenne máshogy, és gyanítom sokkal nehezebb lenne... Szóval az eszem azt mondja, hogy várjunk még. Viszont azt sem szeretném, ha a fiamnak nem lenne játszópajtása. (rokoni körben nincs kisgyerek) Ha már 4-5 éves lenne, amikor születik, nem tudnának úgy összenőni, mint mondjuk 3 év körkülönbséggel.

És még az is lényeges, hogyha most nem jönne a baba, akkor elmennék dolgozni óvodakezdés után. Amit nem szeretnék nyilván 1 év után otthagyni, dolgoznék kb. 2-3 évet. (24 évesen szültem a fiamat, sajnos előtte nem volt bejelentett munkám.) Szóval mégjobban kitolódna a következő baba érkezése, a korkülönbség már akár 6 év is lenne, ez meg szerintem végképp sok.

Aki volt ilyesmi helyzetben hogy döntött és hogy alakult?

2015. márc. 23. 16:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Akkor hasonlo kaliberek az elso gyerekeink. A lanyom is szienazott ejjel es nappal is. Homeoztunk gyogyteaztunk stb stb. Nalunk a kisteso oldotta meg, mert vegig azt mondtuk neki, hogy o az okos novere es sok mindenre megtanithatja mindenre stb stb es ez valt be. Kapott nagylanyos agyat kivalaszthatta a szobaja szinet amitol tenyleg nagylanynak erezte magat.
2015. márc. 23. 20:58
 12/12 A kérdező kommentje:

Mi is kipróbáltunk már mindent :) Többek között azt is, hogy a férjem ment be :) Szerintem ezek a praktikák azoknál a babáknál válnak be, akiknek nincs semmi bajuk. Nálunk betett a fogzás, hasfájás... szerintem most azért alszik olyan jól, mert már nem fájt a hasa egy ideje. Én semmit nem csináltam másképp, és érdekes egyik napról a másikra nem kelt fel, és ki tudtam jönni tőle este mielőtt elaludt volna (sokszor bepróbálkoztam ezzel korábban is..)

Érdekes, az biztos. Mondanám, hogy a következővel okosabb leszek, de emlékszem világosan, annyi mindent próbáltam a fiammal is, mitől lehetne jobb, de ha sírt hát sírt, nem tudtam mit tenni...

2015. márc. 23. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!