Diákhitel szerződés felmondása miatt vonják a fizum 33 %-át a gyedből is fogják vonni? A gyedet a bruttó vagy a nettó bér után kell számolni?
Szia!
A bruttó fizudból tudod számolni a bruttó gyedet. Ebből csak 17% szjat és 9,5% nyugdíjjárulékot vonnak.
Töltsd le a diákhitel honlapjáról a megfelelő nyomtatványt. Tgyás, gyed és gyes esetére jár állami kamattámogatás, ill. a törlesztést felfüggesztik. Arra kell majd figyelned, hogy amikor tgyásból átmész gyedre, új kérelmet kell benyújtanod.
Szia!
Az előttem lévő hozzászólónak abban igaza van, hogy lehet kérni a kamattámogatást, és a szüneteltetést,de csak abban az esetben, ha van szerződésed.
Mivel neked már felmondták, így nem tudod igényelni. Én novemberben adtam be a kérelmet, kb. 2 hete jött meg az elutasító levél. Felhívtam őket, hogy ez most miért van, és mondták, hogy a szerződést felmondták, úgyhogy nem kérhetem sem a szüneteltetést, sem a kamattámogatást.
Én kaptam akkor egy "fizetési könnyítést", nekem nem volt munkaviszonyom, így nekem kellett havonta befizetni 40.265Ft-ot. Most Gyesen vagyok, ami a családival együtt 37.000 Ft, így abból nem tudom kifizetni, a párom fizuja meg elmegy a rezsire. Kérdeztem, hogy ilyenkor mi van, azt mondták, hogy átkerül az Apeh végrehajtásra a tartozásom, így majd egy összegben kellene kifizetni.
Most várom a papírt, hogy ténylegesen mennyi a tartozásom, és majd az Apeh-kal próbálok egyezkedni.
Szerintem hívd fel őket, van egy helyi tarifával hívható számuk, ott meg tudod kérdezni, az a biztos.
Az előzőnek üzenném hogy az Apeh -tal nem igen tudsz egyezkedni. Ő visz mindent ami a neveden van. Semmi nem érdekli csak az hogy a behajtás megtörténjen.HA nincs semmi a neveden akkor talán egy ideig nem tudnak mit kezdeni veled. De amint dolgozol vagy a nevedre kerül valami egyből viszik!
A kérdezőnek igen vonják 33 % ot vagy az összes tartozást havi egyenlő részletben kell fizetni.
Sajnos nem.
Nem tudom mennyi a tartozásod, de a törvény csak azt engedi hogy a fizetésed 33 %- át vonhatják le bármiféle tartozás miatt. Ha viszont a tgyás- ból, gyed- ből és gyes- ből nem vonható le akkor olyan mint ha egy hitel konstrukciót készítenének. A tartozásodat + a kamatokat figyelembe véve számolják ki az összeget. (Nem tudom mennyi a fizetésed, és azt sem, hogy mennyi a tartozásod összege) Az biztos hogy nem érdekli őket honnan szeded elő a pénzt a lényeg hogy fizess. Nekem több a a havi törlesztőm mint amennyi gyest kapok. Írtam kérvényt stb. ők mossák kezeiket.Sajnos. Ha van kérdésed írj bátran én már végigjártam ezeket az utakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!