Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyes alatt is kell fizetni az...

Gyes alatt is kell fizetni az egézségbiztositást?

Figyelt kérdés
Szülés után egyből gyesre mentem mivel nem volt bejelentett munkám. Előtte meg fizettem csekken. Már 9 honapos a kislányom és szülés után nem fizettem mivel ugy tudtam nem kell. most meg az Apeh küldött egy évre előre csekket hogy fizessem. Egy picit megrémültem mi van ha visszamenőleg is ki kell fizetnem?
2010. febr. 16. 11:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem kell, ilyenkor biztosított vagy. Szerintem azért küldték, mert eddig is küldtek, nem? De az a biztos, ha befizeted. Csak barátnőm meg úgy járt, hogy két évig fizette maga után, és akkor küldtek neki egy levelet, hogy nem kellett volna, és majd visszafizetik.
2010. febr. 16. 11:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Ezt benézte az Apeh,mert aki gyesen van,annak az állam fizeti.Én is gyesen vagyok,és nem kell fizetnem.
2010. febr. 16. 11:41
 3/6 anonim ***** válasza:
A GYES alatt nem kell fizetned, ez 100%, kb. 1 hete voltam benn az APEH irodában, és ott mondták ezt, mivel még én is csekken fizetem most. 34 hetes km.
2010. febr. 16. 11:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell fizetni. Viszont valószínű, hogy azért küldték a csekket, mert nem mondtad vissza. Mikor megszületett a pici, akkor ki kellett volna tölteni ugyanazt a papírt, amit akkor töltötték, mikor elkezdted magad után fizetni, csak nem az A oldalát, hanem a B-t, oda beírni a kicsi születési dátumát, miszerint attól a naptól vagy biztosított. Ezt 2 példányban az Apeh-hoz beküldeni, és ők majd egy határozatot küldenek, hogy tudomásul vették, majd az egyik példányt hitelesítve visszaküldik. Nekem ezt elmondták, mikor bementem elintézni, hogy magam után fizessem. Akkor magamhoz is vettem 2 példányt, hogy majd ha megszületik a fiam, csak ki kelljen tölteni és postára adni. Kb. 1 hét alatt küldték a határozatot.
2010. febr. 16. 12:26
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a segitséget,nem eddig még semmit nem kaptam. És az OEP-től kell kérnem a papirt vagy az Apeh-től?
2010. febr. 16. 15:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Bemész egy APEH irodába, és ott adnak nyomtatványt.
2010. febr. 16. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!