Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha dohányzó...

Mit tennétek, ha dohányzó anyukátok jönne látógatóba?

Figyelt kérdés
Az igazsághoz hozzátartozik,hogy 200 kmre lakik. Fél éves a lányom,utoljára 1 hetes korában látta 2x. Akkor szóltam neki,hogy a cigi miatt mamáméknál aludjon,de így csak kétszer jöttek át 2 órára. Fél éve nem láttam,szívem szerint mondanám,hogy a 2 hétig amíg itt lesz,aludjon nálunk,de közbe ott a cigi is,amit nem hajlandó letenni. Persze nem a baba arcába fújná,de a ruha,a haj,a bőr átveszi a szagot.Én is cigiztem anno,de már a terverzéskor letettem,és nem azért,hogy másoktól szagolja a cigiszagot. Ti mit tennétek? Megbeszélés reménytelen,hiába kérem.
2015. márc. 5. 09:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
59%
Teljesen fölösleges százegyedszerre is mondani neki, hogy szokjon le. Nem tudom, mennyi ideig dohányoztál, de gondolom, mikor leszoktál, azért néha eszedbe jutott, hogy de jó lenne leszokni - csak a gyerek miatt nem tetted. Aki régóta dohányzik, nagyon nehezen tudja letenni.
2015. márc. 5. 10:09
 12/22 anonim ***** válasza:
61%
Úristen, ekkora hülyeséget se hallottam még, hogy azért lenne baja a baba tüdejének, mert a nagymama KINT cigizik és lehet cigiszagu marad a haja. Jézusom... A mi gyerekkorunkban a szülink bent cigiztek a lakásban, mellettünk, meg mindenhol lehetett cigizni... Nem azt mondom, hogy az jó volt, de ez a mai túlféltés is durva. Jó, hogy a közelébe engeded a cigiszagu hajával... Szegény anyukád :(
2015. márc. 5. 10:22
 13/22 anonim ***** válasza:
70%

A haja meg a ruhája akkor is cigi szagú lesz ha a mamádéknál alszik...nem? :)

Hogy mit tennék? Nem tennék semmit, örömmel fogadnám az anyukámat, akit nem láttam hónapok óta. Ő pedig kint cigizne, ahogy a Tiéd is kint fog nem pedig a baba mellett. Nekem apósom nagy bagós, ők laknak messze, de eszembe sem jutna hogy emiatt nem aludhatnak itt, lemegy, elszívja a cigijét, kezet mos.

2015. márc. 5. 10:25
 14/22 anonim ***** válasza:
98%

Én a beszélgetést nem arra értettem, hogy szoktasd le őt, hanem hogy legyen megértő veletek, és ne a szobában cigizzen, és értse meg, hogy neked ez kellemetlen.

De ezt csak megérti, így kisbaba mellett.

2015. márc. 5. 10:27
 15/22 anonim ***** válasza:
55%

Én cigiundoros vagyok. Szüleim kiskorunkban láncdohányosok voltak, a lakásban cigiztek. Gyűlöltem.

Aztán le kellett szokjanak, mert apám szívbeteg lett.

Amikor dohányos ismerősök jöttek hozzánk meg lettek kérve, hogy az erkélyen vagy a lépcsőházban cigizzenek, de egy az egyben tiszta cigi szagú lett a lakás. Mi panelban lakunk, itt hiába megy ki, ugyanúgy behozza a szagot.

Kertesháznál nem hiszem, hogy probléma.

2015. márc. 5. 10:47
 16/22 anonim ***** válasza:
60%

Mi mindketten dohányoztunk a férjemmel. Én letettem a baba tervezésekor, férjemnek ez nem sikerült, csak a gyerek kb fél éves korában. Addig is mindig kint cigizett az udvaron, amikor bejött kezet mosott. Ennyi.

Semmi baja a gyereknek.

Tényleg túlreagálod.

2015. márc. 5. 10:51
 17/22 anonim ***** válasza:
73%

Miért van mindenki ilyen szinten lepontozva? Van aki szerint baja lesz a baba tüdejének a cigiszagú nagymamától?? Most komolyan!

Nyilván ha arról lenne szó, hogy a baba mellett akarna cigizni, azt nem engedném, de nem erről van szó. Attól több baja lesz, hogy kiviszed az utcára a kocsik közé, mint hogy cigiszagú a mama haja, elhiheted.

2015. márc. 5. 11:11
 18/22 anonim ***** válasza:
77%

bocs, nem olvasok vissza, csak leírom, hogy az én anyám is dohányzik, de elég sokat van itt...mérges vagyok rá emiatt, főleg mert plüss állatot hoz a babának a cigi szagú táskájába, amit utána 30szor kell kimosni hogy kijöjjön belőle....otthon náluk a lakásában is cigizik, én meg muszáj vagyok oda vinni a babát a 90 éves dédi miatt, nincs egy hely ahová letehetném mert minden büdös koszos a cigitől (én is dohányoztam régen de sosem a lakásban).

amikor idejön, igyekszik kevesebbet cigizni és mindig mondja hogy most nincs is cigi szaga...de hát km-ekről érezni, csak ő nem érzi nyilván mert ő cigizik..ha itt van 10 óra alatt max kétszer megy ki..de hát attól még büdös...a babát most még nem zavarja, de majd eljön az idő, emlékszem hogy már 4-5 évesen utáltam ha valaki cigizett, nem mentem oda hozzá, nem bújtam az ölébe, stb. Majd ha uidáig jutunk anyám is elhiszi hogy ez mennyire egészségtelen...de emiatt eltiltani nyilván nem tudom és nem is akarom...ahogy írod, nem fogod tudni megváltoztatni őt, szerintem fogadd el és tekintettel arra milyen ritkán jön

engedd hogy nálatok aludjon

2015. márc. 5. 11:36
 19/22 A kérdező kommentje:
és ti átmennétek? én is tervezem,hogy megyek majd hozzájuk,ott viszont cigiznek a házban. nyilván nem pár óráért tennénk meg a 2x3 órás utat,hanem legalább 1 hétre mennénk.
2015. márc. 5. 12:26
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Én mennék hozzájuk egy hétre is, ha az idő alatt nem dohányoznának a házban.
2015. márc. 5. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!