Mit tennétek, ha dohányzó anyukátok jönne látógatóba?
A haja meg a ruhája akkor is cigi szagú lesz ha a mamádéknál alszik...nem? :)
Hogy mit tennék? Nem tennék semmit, örömmel fogadnám az anyukámat, akit nem láttam hónapok óta. Ő pedig kint cigizne, ahogy a Tiéd is kint fog nem pedig a baba mellett. Nekem apósom nagy bagós, ők laknak messze, de eszembe sem jutna hogy emiatt nem aludhatnak itt, lemegy, elszívja a cigijét, kezet mos.
Én a beszélgetést nem arra értettem, hogy szoktasd le őt, hanem hogy legyen megértő veletek, és ne a szobában cigizzen, és értse meg, hogy neked ez kellemetlen.
De ezt csak megérti, így kisbaba mellett.
Én cigiundoros vagyok. Szüleim kiskorunkban láncdohányosok voltak, a lakásban cigiztek. Gyűlöltem.
Aztán le kellett szokjanak, mert apám szívbeteg lett.
Amikor dohányos ismerősök jöttek hozzánk meg lettek kérve, hogy az erkélyen vagy a lépcsőházban cigizzenek, de egy az egyben tiszta cigi szagú lett a lakás. Mi panelban lakunk, itt hiába megy ki, ugyanúgy behozza a szagot.
Kertesháznál nem hiszem, hogy probléma.
Mi mindketten dohányoztunk a férjemmel. Én letettem a baba tervezésekor, férjemnek ez nem sikerült, csak a gyerek kb fél éves korában. Addig is mindig kint cigizett az udvaron, amikor bejött kezet mosott. Ennyi.
Semmi baja a gyereknek.
Tényleg túlreagálod.
Miért van mindenki ilyen szinten lepontozva? Van aki szerint baja lesz a baba tüdejének a cigiszagú nagymamától?? Most komolyan!
Nyilván ha arról lenne szó, hogy a baba mellett akarna cigizni, azt nem engedném, de nem erről van szó. Attól több baja lesz, hogy kiviszed az utcára a kocsik közé, mint hogy cigiszagú a mama haja, elhiheted.
bocs, nem olvasok vissza, csak leírom, hogy az én anyám is dohányzik, de elég sokat van itt...mérges vagyok rá emiatt, főleg mert plüss állatot hoz a babának a cigi szagú táskájába, amit utána 30szor kell kimosni hogy kijöjjön belőle....otthon náluk a lakásában is cigizik, én meg muszáj vagyok oda vinni a babát a 90 éves dédi miatt, nincs egy hely ahová letehetném mert minden büdös koszos a cigitől (én is dohányoztam régen de sosem a lakásban).
amikor idejön, igyekszik kevesebbet cigizni és mindig mondja hogy most nincs is cigi szaga...de hát km-ekről érezni, csak ő nem érzi nyilván mert ő cigizik..ha itt van 10 óra alatt max kétszer megy ki..de hát attól még büdös...a babát most még nem zavarja, de majd eljön az idő, emlékszem hogy már 4-5 évesen utáltam ha valaki cigizett, nem mentem oda hozzá, nem bújtam az ölébe, stb. Majd ha uidáig jutunk anyám is elhiszi hogy ez mennyire egészségtelen...de emiatt eltiltani nyilván nem tudom és nem is akarom...ahogy írod, nem fogod tudni megváltoztatni őt, szerintem fogadd el és tekintettel arra milyen ritkán jön
engedd hogy nálatok aludjon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!