Van itt mas is akinek a babajanal tejallergiara gyanakodnak es "csak" szaraz foltok vannak a testen? (mas tunete nincs) Gasztroenterologiara vagy borgyogyaszatra kuldtek? Mi volt a vizsgalat menete?
Sziasztok! 16 honapos Kislanyom mindket combjan szaraz foltok vannak. A gyerekorvos 2 eves korig tejmentes dietat javasolt. De en szeretnem ha biztosra meg tudnak mondani tejallergiarol van-e szo. Felhivtam a Heim Pal korhaz Gasztroenterologiat, es ok azt mondtak hogy ha csak csak bortunetek vannak akkor a korhaz borgyogyaszati reszere kell idopontot kerni. szeretnem ha nem csak raneznenek es kremet irnanak ra,hanem vert vennenek es biztosat tudnanak mondani,mi van ha masra is allergias.
kb 1 honapja tartjuk a tejmentes dietat de valami mindig becsuszik amiben van tej nagyon nehez igy etkezni (meg szoptatok),alig van elelmiszer ami nem tartalmaz tejet.
Mas ugyanezzel a tunettel ment gasztrora vagy csak borgyogyaszhoz?
Mi a vizsgalat menete?
koszi mindenkinek
Szia! Az 5 és 1/2hónapos lányomnak tejfehérje érzékenysége van. Tünetek: elsősorban a fül mögött megrepedt bőr, másodsorban az ekcéma!
A nagylányomnál is felmerült a tej-, tojás érzékenység a száraz, ekcémás bőr alapján! Sajnos a bőrgyógyászok csak kisérletezgettek a gyereken, de mi szülők megtaláltuk a megfelelő testápoló szereket! Egyébként Ő sajnos 2 éves korára astmás lett amit szépen kordába tudunk tartani megfelelő szerekkel! Nála ez okozta a száraz bőrt! Azt mondom minden gyerek más és más? Ha téged az megnyugtatna hogy elviszed gastroenterológiára akkor tedd én is azt tenném a helyedben!
A lanyomrol is másfél evesen derült ki hogy tejallergiás. Neki is csak bortünetei voltak, a hasán, es a fenekén száraz foltok. Igaz mi külföldön lakunk, itt másfél evesen volt vérvizsgálat, ahol kiderült hogy enyhén allergiás a tejre. Attól kezdve fel évig diéta volt. Tejmentes tapszer es semmi tejtermék. Persze en sem tudtam 100%-osan betartani, mert emellett szörnyű rossz evo is volt es csak a tejtermékeket szerette (joghurt, puding, túró stb). Ujra es ujra előjöttek a foltok, de egyre ritkábban es enyhébben, mivel csökkent a bevitt tejmennyiség. Mi is kaptunk ra kenőcsöt. Fel év múlva az orvos azt mondta, hogy kezdhetjuk ujra a tejet, óvatosan, először csak joghurt, aztán szep lassan a többi. Csodálkoztam, mert a foltok még mindig megjelentek rajta, meg nem is tartottam be annyira szigorúan a diétát, de a doki szerint ennyi ido elég volt hogy kinojje. Még azert ezután is kijött rajta pár folt, de mar nem volt olyan csúnya, alig látszott, inkább csak érdesebb, szárazabb volt ott a bőre.
Mar 6 eves a lanyom, semmi tünet, de azóta is furcsállom azokat a foltokat, lehet nem is a tejtol volt, mert csak télen voltak foltok, nyaron nem. Ha tenyleg tejallergia volt, akkor nyaron miert nem? Meg ha nem tartottam be 100%-osan, akkor hogy nőhette ki? Elég rejtélyes az egesz, de az egyetlen ami megis igazolja hogy allergiás volt az a vérvétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!