Külföldön élek, külföldön szültem és fogok szülni. Nem jelentettem be Magyarországon, nem is áll szándékomban. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Milyen állampolgárságot kapott a gyerek?
Mert némely országban földrajzi alapon jár, némelyikben pedig vérségi alapon. Európa legtöbb országában vérségi alapon működik. Így, ha mindketten magyarok vagytok, akkor automatikusan lejelentik a magyar konzulátus felé.
nem kell szolni senkinek.
te már kint élsz, ott van a lakcimed, oda adozol stb. stb.
én azért anyakonyveztettem otthon, mert szerettem volna a magyar állampolgárságot is a fiamnak, épp a napokban kapta meg a lakcimkártyáját és a hatosági igazolványát is. nem kell semmit senkinek sem fizetni, 18 éves koráig ingyenes a betegellátás is.
amit az elozo válaszado irt, gondolom azokon már réges rég tul vagytok...(nav-nak bejelenteni, h kint adozol, lakcim csere stb.)
Mi Angliaban elunk. Kisfiam 5 evvel ezelott szuletett itt. En nem jelentettem senkinek sehova Magyarorszagon. Itt jart oviba es itt jar iskolaba. Nem szandekozunk hazamenni csak latobatoba. Kisfiam Angol allampolgar. Nem is kertem meg neki a magyar allampolgarsagot.
Itt ket esetben lehet angol allapolgar a gyerek:
1. Ha a szuletese napjan megvan az 5 ev itt tartozkodas. Akkro automatikusan lehet kerni.
2. Az egyik szulo angol allampolgar.
Nagyon köszönöm a válaszaitokat, sokat segítettetek! Kijelentkezni kijelentkeztem tb ügyintézés és társai már megoldásra kerültek. A hangsúly a gyermekszületés tényének magyar hatoságok felé nem közlésén van, a személyes ügyek intézésére már sor került.
1 es: abszolút jogos, az egészséges jogérzékem nekem is ezt diktálná valahol, hogy ez így fair
2es: Németországban élünk, ius sanguinis ország, itt tehát nem a születés helye a mérvado. Igen férjem is magyar, köszönöm, ezek szerint egyfajta jelzés akarva akaratlanul is elment/elmegy a magyar hatoságokhoz.
3as: köszönöm, el is olvastuk őket!
4es: igen magyar áp lett, mindketten azok vagyunk, fontos lenne számomra, hogy legyen magyar áp sága is, bár pár év múlva felveheti a németet (ha valamelyikünknek letelik a szükséges idő és felveheti a német áp ságot)
5ös: az útlevél kérdésének utánanézek a német forrásokban épitö hozzászolás volt köszönöm
6os: Igen én is hasonloképpen képzelem a helyzetet, csak a látogatások alkalmával tartozkodnánk otthon.
Még1x köszi mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!